Søndagsret: Langtidsbraisseret oksetværreb med mos

Burger med hjemmehakket højreb

Burger

Burger med højreb

Der er burgere, og så er der burgere. Nogle gange undrer du dig måske over, hvorfor det kan være så svært at få en burger derhjemme til at smage lige så godt, som når du går til en af de rigtigt gode burgerrestauranter. For umiddelbart ser det hele jo så basalt ud.

FØLG MIG HER PÅ INSTA

Det er de også. Især hvis de efter min mening skal være gode. Men en af de afgørende forskelle er, at man de bedste steder bruger godt kød i stedet for det, man typisk køber i supermarkedet. Det er nemlig hverken gode udskæringer eller for den sags skyld fra decideret kødkvæg.

HER ER JEG PÅ FACEBOOK

Herhjemme er det således næsten umuligt at opdrive færdighakket højreb, der er en af de bedste udskæringer til burgere eller hakkedrenge. Men så må du jo bare købe udskæringen og hakke det selv. Det er for det første ret sjovt, og for det andet ved du, hvad du har med at gøre.

Hak dit eget kød til burgeren

Jeg vil ikke bruge energi på at fortælle, hvordan du skal bygge din burger. Du har sikkert din foretrukne måde. Men jeg vil anbefale, at du hakker højrebet ret fint. Jeg bruger min KitchenAid til det, og man kan jo få alt muligt udstyr til den, hvilket egentlig har overrasket mig. Jeg havde egentlig bare anskaffet mig den som en røremaskine. Men den kan jo alt. Jeg brugte denne kødhakker.

LÆS OGSÅ: Basic burger med fritter og chilimayo

Jeg iblander salt og peber i bøfferne – og nogle gange et lille touch af Dijonsennep, men det skal du endelig udelade. jeg synes bare, det giver lidt ekstra. Jeg gør det som sagt kun nogle gange. Kan også godt lide den rene kødsmag.

Bøfferne formes og steges helst på en grillpande. Men ellers bare ved høj varme på en almindelig pande. Sørg for at de ikke bliver helt gennemstegt – det er virkelig synd for det gode kød.

LÆS OGSÅ: Cheeseburger med kantareller og bløde løg

Skær gerne din romainesalat i små stykker og bland det med mayonnaise, Dijonsennep, Worchestershiresauce og lidt chili. Det fungerer såååå godt.

LÆS OGSÅ: Grillet bearnaiseburger- så forkert, men dog så rigtig

Også så eller lynsyltede rødløg, syltede agurker og ost. Jeg havde ikke cheddar til denne, men brugte i stedet svensk Prästost, der er en anelse mere pikant.

Burger

Til denne burger skal du bruge

Højreb ( mindst 150 g per person)

Ost (helst en fed af slagsen)

Briocheboller (sådan bager du dem ikke)

Syltede agurker

Lynsyltede rødløg (sådan laver du dem)

Romainesalat

Mayonnaise

Tomater

Worchestersauce

Dijonsennep

Burger

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagsret: Langtidsbraisseret oksetværreb med mos