Jeg har købt sommerhus - se her hvor

Søndagsret: Langtidsbraisseret oksetværreb med mos

Tværreb

Tværreb med mos

En søndag kan bruges til mange ting. Den tid, hvor jeg bare kunne smutte afsted til indendørs dødbold med vennerne om formiddagen og så på stadion om eftermiddagen forsvandt sammen med børnenes ankomst, og lad os bare være ærlige at sige, at kirkegang vist aldrig har været noget for mig.

Følg mig her på insta for mere inspiration og billeder fra min hverdag

Derimod holder jeg meget af at sætte simremad over tidligt på dagen. Nogle gange så tidligt, at der næsten ikke engang er serveret morgenmad på residensen.

Og denne ret er altså helt genial at sætte på bordet søndag aften, hvor man bare gerne vil gå ned i gear og nyde noget rigtig comfort food – og et liiiiiiille glas vin til.

En helt perfekt vin til denne ret er denne Canonica A Cerreto, Chianti Classico 2012.

Jeg havde et ærinde i Næstved hos slagter Thomas Kyhn den anden dag, hvor jeg fik den virkeligt lækre og meget billige udskæring oksetværreb. Det er som skabt til simremad, hvor det bliver så lækkert og mørt, at man tror, det er løgn.

Sådan laver du oksetværreb med mos af kartofler og søde kartofler

Først bruner du kødet på alle sider i en lille smule smør eller olivenolie. De er i stykker af cirka 100 gram. Slagteren kan skære det ud for dig.

Tag dem op og sauter derefter alle grøntsagerne, som du har skåret i små tern. Giv dem fem minutters tid.

Brænd et godt skvæt vineddike af i grøntsagerne og læg derefter kødet ned i gryden. Hæld et glas vin over og reducer væsken. Dernæst i med tomatpassata, vand, laurbærblade, bouillon og timian.

OPSKRIFT: Værsgo! Det store indiske festmåltid

Lad det simre mindst to timer. Meget gerne 3-6 timer ved lav varme under låg. Husk at skumme retten i begyndelsen.

Inden servering tager to laurbærblade, kød og timian op og blender det til en lind masse. Læg kødet i igen og smag til med salt, peber og sukker.

OPSKRIFT: Simresøndag: Grydesteg med peberrodsmos

Til mosen koger du kartofler og søde kartofler. Salt ikke endnu. Når de er helt bløde, mas dem med en gaffel sammen med mælk. Krydr med salt og peber og giv det en rundhåndet mængde smør. Eller alternativt en god olivenolie.

Velbekomme – og nyd den endelig med en lækker Chianto Classico – for eksempel denne fra Canonica A Cerreto.

Til oksetværreb med mos skal du bruge

1 kg oksetværreb

3 gulerødder

3 løg

3 fed hvidløg

4 stængler blegselleri

1 dåse tomatpassata

1 glas vin (rød eller hvid)

1 liter vand

3 laurbærblade

1 lille bundt timian

Salt og peber

1 tsk sukker

 

Mos

700 gram kartofler

700 gram søde kartofler

Salt og peber

Smør – en pæn klat

Mælk – 3 dl. Men prøv dig frem, indtil den er cremet og lækker

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har købt sommerhus - se her hvor