Lammemørbrad med sauterede grøntsager

To lækre og lette salater

Salat med asparges og portobellesvampe

Salater

Hvis du er en af dem, der jævnligt er så elskværdig at kigge forbi min ydmyge lille weblog, så er du sandsynligvis også nået til den erkendelse, at salaterne er underrepræsenteret.

FØLG MIG ENDELIG HER PÅ INSTA

Det skyldes sådan set ikke, at jeg ikke tilbereder dem og spiser dem. For det gør jeg stort set hver dag som supplement til pastaretter, grillmad og gryderetter. Men ofte bliver det bare en selvfølge, at de er der, og jeg glemmer at tage billede af dem og også at skrive ned, hvad der var i dem.

Men det hænder, at jeg husker det. Og disse to salater var virkeligt lækre. Det kan måske synes helt tåbeligt at skrive en opskrift ned på en salat, da man jo kan se, hvad der er i, men jeg tillader mig alligevel at gøre det for inspirationens skyld.

Salat med  asparges og portobellosvampe

Denne salat er rigtigt lækker og fungerer godt som en forret, som alle kan sidde og nippe til. Først skærer du dine portobellosvampe ud i tynde skiver og rister dem ved halvhøj varme i en lille smule olivenolie, så de smider væske. Krydr dem med salt og peber. Tag dem af panden og gør så det samme med grønne asparges. Blot et minut eller to.

Anret dem sammen med cocktailtomater og hæld så lidt chilimayonnaise henover. Du kan enten lave din egen – det er klart bedst – SE MIN OPSKRIFT HER, eller du kan bruge denne fra Sriracha. Og så lidt persille eller koriander.

Tomatsalat med grillede peberfrugter

Tomatsalat med grillede peberfrugter

Denne salat er også dejligt let at lave. Lige med det ene minus, at du skal bruge lidt energi på dine grillede peberfrugter. Nu er det tifældigvis så heldigt, at jeg her fortæller, hvordan man gør. Og ja … de kan sagtens grilles i en ovn. Det plejer jeg at gøre.

Her kan du følge mig på Facebook

Ellers skærer du cocktailtomater eller San Marzanotomater i små stykker og skærer rødløg i tynde skiver. Giv det en ret pæn portion havsalt og derefter et skvæt balsamico og en rigtig god olivenolie. Denne er en af mine yndlingsolier.

Bland det hele sammen og lad det stå gerne et kvarters tid, så smagene blander sig. Det er kun tomatsalater, hvor det er en fordel, at det står og trækker lidt ved stuetemperatur. I det hele taget må tomater virkelig aldrig komme ind i dit køleskab. De tomater vi får her til lands uden for sommersæsonen er triste nok i forvejen.

God fornøjelse derude. <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammemørbrad med sauterede grøntsager