Pølser med parmesanmos og lækker dip (du må godt - det er hverdag)

Dommertjans done: Her er vinderne af Årets Vildtret

Årets Vildtret 2018 – fra Musikkens Hus Aalborg. Kronkalvespareribs glaseret med Gråstenæble-juice, fladbrød med sort byg fra Skærtoft Mølle. (Foto: Søren Gammelmark)

Det skulle vise sig at blive en dag af den slags søndage, hvor jeg efterfølgende måtte lægge mig ned i sofaen uden chance for at rejse mig op, før mandag.

Men kåringen af Årets Vildret 2018 og den tilhørende produktpris var og er en event, som jeg på alle måder nød at være en del af.

Jeg indrømmer ærligt, at jeg ikke vidste meget om prisen forinden – jeg havde blot hørt om den – men det er en særdeles prestigefuld pris, hvilket de opstillede restauranter vidner om. Jeg har skrevet ud for, hvem der vandt.

Finalisterne i Årets Vildtret 2018:

Musikkens Spisehus, Uformel og Brace.

Her de tre vindere fra henholdsvis Musikkens Spisehus, Uformel og Brace. (Foto: Søren Gammelmark)

Jeg var dog ikke dommer i kokkekonkurrencen, men derimod for produktprisen, der dækker over primært charkuteriprodukter med vildt, som forhåbentlig får en fremtid i butikkerne. Der er nemlig masser af gode ting ved vildt, der for det første er kød fra dyr, der har haft et godt, frit liv. Det er magert og indeholder næsten kun de gode fedtstoffer, og så er jagt med til at holde bestanden nede af en række dyr, som i den danske natur ikke har mange naturlige fjender i form af rovdyr.

En række dyr nedlagt i Als lå på parade foran kokke og publikum.

For nogle uger siden kogte vi 53 indsendte bidrag ned til blot 15, og det var altså disse, vi skulle finde en vinder af, da vi dommere sad på scenen.

Fuld koncentration. Her sidder jeg ved siden af Rasmus Krarup Jensen, der driver mandekogebogen.dk

Det krævede sin mand at finde den rette vinder, og i dommerpanelet endte det da også med, at vi måtte kåre flere af slagsen.

Således gik årets produktpris gik til Restaurant GonzalezFeilberg i Nakskov for et saltet og røget gråandebryst.

Vinderen: Saltet og røget andebryst fra GonzalesFeilberg (Foto: Søren Gammelmark)

Om prisen sagde meddommer Henrik Willert Nielsen:

– Produktet er en flot kombination af smag, godt håndværk og konsistens. Og ikke mindst viser det rigtig mange anvendelsesmuligheder af gråanden, der er en af de vildtarter, der er meget af i sæson.

Genial ølpølse

Ellers var der prisen for Bedste tørrede pølse til en vidunderlig snackpølse fremstillet af Slagter Jacob i Kalundborg. Den vil mellem os være den perfekte ledsager til en kold øl, og man kan faktisk bestille den hjem online.

Endelig vandt Slagteren i Højslev i kategorien Måltidspølse ned Jægerens skræk, der var en vildtgrillpølse med ramsløg.

Snackpølsen du ikke må gå glip af. (Foto: Søren Gammelmark)

Her er en række billeder fra dagen, som forhåbentlig giver en fornemmelse af, hvorfor det var en fed oplevelse.

Henrik Yde og Dak fra Kiin Kiin.

Her fangede jeg den flinke og passionerede kokkelegende Francis Cardenau, der var i dommerpanelet.

Smukke brasilianske Ursula fra den italienske restaurant Brace samt journalistkollega og meddommer Mikkel Bækgaard, mens vinderen offentliggøres.

Morgenfærgen til Als på vej ind i Bøjden Havn.

Meget tidlig tur fra København med kokkebussen.

Produktprisens vindere. (Foto: Søren Gammelmark)

Braces bud på en vinder. (Foto: Søren Gammelmark)

Vildtretten fra Uformel. (Foto: Søren Gammelmark)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølser med parmesanmos og lækker dip (du må godt - det er hverdag)