Hjælp! Hvilket profilbillede skal jeg bruge?

Lækre linser med masser af indisk kærlighed

Linser

Lækre linser

Som madblogger hænder det, at jeg deler mine opskrifter i forskellige grupper på de sociale medier. Det er næsten altid en stor glæde, når nogen skriver til tilbage til mig, at de for eksempel synes, en ret ser tiltalende ud, eller at de får lyst til at lave den, eller at det er sjovt at følge med på bloggen.

Her er jeg på Insta

En undtagelse var dog en ung kvinde, der blev ved med at hidse sig op over en opskrift. Jeg tror, det var denne. Først og fremmest var hun frustreret over, at mine opskrifter var de eneste, der dukkede op i hendes Facebookfeed i gruppen. Jeg måtte pænt svare hende, at der var gået mere end en uge, siden jeg sidst havde lagt noget op … (jeg undlod at sige, at algoritmerne sandsynligvis valgte mine frem, fordi hun havde klikket på dem flere gange).

Følg mig på Facebook

Dernæst hidsede hun sig op over, at jeg bare sad der og lignede en idiot med mit grå skæg. Jeg prøvede at appellere til hendes fornuft og forklarede, at jeg jo ikke selv havde valgt mit udseende, og om vi ikke i stedet kunne fokusere på min mad – thi det var en madgruppe.

Endelig fik jeg så et fur over, at mine indledninger var så urimeligt lange, før jeg kom til selve opskriften. Hun sagde, at ‘man blev langhåret af det’.

Jeg tilbød hende og eventuelle andre ramt af samme lidelse at låne en trimmer, før hendes ukvemsord blev så stærke, at en moderator lukkede tråden.

Jeg kluklo et stykke tid. Lige indtil jeg indså, at hun i hvert fald havde ret i det sidste. Mine indledninger er jo frygteligt lange. Også denne.

Men i stedet for at udlåne hårtrimmere til jer, der er nået så langt, går jeg i stedet til sagen.

Sådan laver du lækre linser med masser af indisk kærlighed

Du kan bruge flere slags linser. Jeg gjorde det ufatteligt let for mig selv ved bare at købe en dåse, der var klar til brug. Af helt almindelige standard-linser. Optimalt skal du selvfølgelig selv sætte dem i blød i et lille døgns tid, hvilket også bliver billigere, men nogle gange må man godt gøre det nemt for sig selv. Især hvis man vil lave retten samme dag.

HVIS DU VIL LAVE LÆKKER RET MED RØDE LINSER SÅ PRØV DENNE DAAL TARKA

Det er en meget let og billig ret, og den kan enten spises, som den er, eller sammen med andre indiske retter som et ekstra ret. Den er meget mættende, og du kommer ikke til at savne kød.

Først varmer du vegetabilsk olie i en pande. Herefter tilsætter du laurbærblade, nelliker, grønne kardemommekapsler og kanelstang. Lad smagen trække ud i olien. Dernæst presser du hvidløg og ingefær og giver det et halv minuts tid, før du kommer dine løg i. De er naturligvis skåret i meget små stykker.

De skal blive helt bløde, før du tilsætter stødte korianderfrø, chilipulver og spidskommen.

Dernæst er det i med linserne. Rør det hele godt rundt og tilsæt så et godt glas vand samt en halv grøntsagsbouillonterning eller bedre – grøntsagsfond.

Lad væsken koge ind, krydr evt med salt og peber, og så er dine linser klar. Drys med koriander og frisk ingefær.

Til lækre linser skal du bruge

(til cirka 2 pers)

Linser (en dåse – cirka 250 – 300 gram udvandede linser)
Ingefær – presset (1 lillefinger)
Hvidløg (2 fed presset)
Løg – 1 stk
Nelliker – 5 stk
Kanelstang (1)
Laurbærblade (2-3 stk)
Grønne kardemommekapsler (5 stk)
Korianderfrø stødt (2 tsk)
Spidskommen stødt (2 tsk)
Chilipulver (1-2 tsk)
Grøntsagsbouillon (1/2 – 1)
Vand – 1-2 glas
Vegetabilsk olie

5 kommentarer

 • Pia

  Ser lækkert ud, det må jeg prøve😀
  Har nogle linser liggende i skabet, så dem må jeg snart have udvandet.
  Men herhjemme vil det nok blive serveret som tilbehør til kød, for at få familien til at spise det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser lækkert ud.. Herhjemme er vi også vilde med linser.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas Foodroar

   Dejligt at høre. Jeg har også besluttet at lave mange flere linser herhjemme. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bare du deler opskrifterne med os andre – så er det en god idé at du vil lave mange nye retter med linser <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas Foodroar

   Så fedt at høre tak. <3 Jeg bliver ved. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp! Hvilket profilbillede skal jeg bruge?