Værsgo! Det store indiske festmåltid


Her en daal, en beef curry og en lam med spinat og ingefær.
Indisk festmåltid
Jeg har sagt det før, og jeg vil sige det igen. Faktisk så mange gange, at I risikerer at blive grundigt træt af mig. Men jeg ELSKER det indiske køkken. Og dermed også det pakistanske. Jeg kan gå helt i selvsving over de dybe smage, over duftene, over de varme krydderier og over den der følelse af, at jeg aldrig har lyst til at stoppe med at spise igen.
Det er ikke specielt fedtfattigt, men til gengæld indeholder disse retter så mange gode ting, der både styrker immunforsvar og gør dig glad – og mon ikke de også indeholder masser af afrosisiak – som du altså kan udnytte, hvis du overhovedet er i stand til at bevæge dig bagefter.
Helt grundlæggende er det retter, som alle er ret lette at lave, men som i store træk kræver noget tid. De skal helst simre for at blive rigtigt gode. Men start tidligt på dagen og lad dem passe sig selv, så bliver du belønnet i rigt mål ved aftenstide.
Her følger mine retter, som vil klæde ethvert indisk festmåltid. De fleste er lækre curries.
Lam i spinat

Denne indiske ret med lam og spinat er altid et kæmpe hit herhjemme.
Det her er nok en af mine absolutte livretter. Når den bliver god, så bliver den rigtigt god. Jeg er helt pjattet med spinat, og sammen med lammet går det bare op i en højere enhed. Den er altså et must-try.
Sådan laver du den aller-allerbedste version af LAM I SPINAT
Lam med ingefær og spinat
Denne lammeret skiller sig lidt ud fra ovenstående, men er ikke desto mindre overordentlig lækker. Det er lagt mindre vægt på spinaten, så det kun udgør en biting. Jeg kan virkelig anbefale den.
Prøv LAM MED SPINAT OG INGEFÆR
Lammecurry med kokosmælk
Her er vi ovre i det mere fusionsagtige køkken, hvor det indiske køkken møder det thailandske. Det er en meget lækker, dyb og lidt sødlig ret, der helt sikker bliver et hot hos både store og små.
Prøv denne lækre LAMMECURRY MED KOKOSMÆLK
Daal
Daal er helt genialt. Det er linser, som så krydres med blandt andet gurkemeje og ingefær. Det er retten, som minder mange af os kødspiser om, at det måske kunne blive muligt at blive vegetar. Denne version er inspireret af en version, jeg har lært på min pakistanske yndlingsrestaurant Al Diwan.
Sådan laver du den lækreste DAAL
Beef curry
Inderne spiser ikke meget oksekød. Især ikke hinduerne. Men det er et land fuld af diversitet og respekt for hinandens religion og traditioner, og blandt muslimer er oksekød ikke en problematisk spise. Jeg er helt vild med denne beef curry, der smager dybt, lækkert og cremet.
Sådan laver du den lækreste BEEF CURRY
Beef aloo
Det her er inspireret af en klassiker på den pakistanske stamrestaurant på Vesterbrogade. Aloo betyder kartofler, og denne dybe ret med okse og kartofler er fandens god. Virkelig. Den må du altså love at prøve af.
Her er opskriften på BEEF ALOO
Samosa med oksekød
Det er overraskende let at lave samosa. Selv for sådan en som mig, der ikke altid er gode venner med dej. Jeg lover, at disse smager virkeligt herligt, og at de er et hot for både børn og voksne.
Prøv mine SAMOSA MED OKSEKØD her
KYLLING
Det kunne jo også være, at du helst vil lave indiske retter med kylling. Dem holder jeg også umådeligt meget af. Det er ofte sådan, at man på de indiske restauranter jan få de samme retter med forskelligt kød. Jeg gør dog sjældent sådan selv, da jeg prøver at afstemme krydderierne med det kød, jeg bruger. Ikke mindst fordi, der er stor forskel på, hvor lang tid kylling skal have i saucen for at blive mør sammenlignet med lam eller okse.
Chicken vindaloo
Jeg kan i hvert fald anbefale at prøve denne CHICKEN VINDALOO af, hvis man vil have fuld knald på chilien. Som alle curries går de godt med en kold øl.
Chicken Bhuna

Denne Chicken Bhuna er både børnevenlig og cremet.
Ellers kunne man jo overveje noget mildere og mere børnevenligt. Her kommer så min Chicken Bhuna ind i billedet. En Bhuna er ikke helt så flydende som mange andre curries, men derimod cremet og lækker.
Her er opskriften på CHICKEN BHUNA
Kylling i karry
Ellers må du virkelig ikke gå glip af min kylling i karry. Den er altså i al ubeskedenhed virkeligt lækker. Den har elementer af den klassiske version, som mange danskere kender, men med masser af indiske elementer, der gør den mere autentisk og giver meget mere smag.
Prøv min KYLLING I KARRY
Jeg ELSKER indisk mad og skal simpelt hen prøve nogle af dine opskrifter. Man kan sagtens have indisk mad på en hel uges madplan, ikke? 🙂 Tak for dejlig inspiration