Din lynguide til bloggersprog

Grillet pizza med nduja og zucchini

Grillet pizza

Først og fremmest så lad os lige få en afklaring på noget, som nogle af jer givetvis vil spørge ind til. For hvad er nduja. Det lyder vel mest af alt som et afrikansk efternavn.

Følg mig her på Insta

Det er naturligvis ikke tilfældet, for nduja er nemlig en særlig calabrisk specialitet, som jeg har været så heldig at støde på ikke blot i netop Calabrien, men også i andre dele af Italien.

Tilfældet har villet mig det så nådigt, at min lokale italienske mad- og vinpusher også altid har det på lager, og derfor køber jeg tit en pakke, der tilmed kan holde sig dejligt lang tid efter åbning. For man bruger ikke ret meget af gangen.

Følg mig her på Facebook

Anyway. Nduja er en calabrisk smørbar pølse med masser af chili og svinekød. Den er en anelse syrlig, og den kan også indeholde fennikel. Den smager helt genialt. Især på pizza.

Du kan også bare spise den på et lækkert brød.

LÆS OGSÅ: Pizza bianca med salsiccia, bøffelmozzarella og zucchini

Sådan laver du grillet pizza med nduja og zucchini

Anyway. Denne pizza er grillet, og det kan man jo stadig gøre, fordi vejrguderne er os så nådige dette efterår. Men du kan naturligvis også lave den i ovn. I begge tilfælde skal du bruge en pizzasten eller alternativt pizzastål.

Først laver du pizzadejen. SÅDAN LAVER DU MIN PIZZADEJ. Den er så enkel, at jeg kan finde ud af den, og jeg er sjældent gode venner med dej. 😉

Rul den ud så tyndt, du overhovedet kan. Denne slags pizza bianca (hvid pizza) uden tomatsauce skal være helt sprød, og jeg foretrækker faktisk at servere den som en snack.

LÆS OGSÅ: Lørdagslasagne – har du gjort dine børn glade i dag?

Pynt den med små stykker af din nduja, riv cirka en halv zucchini. Det bør være rigeligt til to pizzaer. Læg stykker af din lækre bøffelmozzarella på – et hel per styk – og dryp så en lækker olivenolie på.

Læg den på stenen på grillen og læg låget på, hvis det er en kuglegrill. Det skal det helst være. Ellers ovn på maksimal varme. Sandsynligvis kun 5-6 minutter, eller indtil osten bobler, og skorpen er blevet sprød.

LÆS OGSÅ: Spaghetti med Salsiccia Mantovana og zucchini

Buon appetito <3

Til 2 pizzaer skal du bruge

Mel
Vand
Gær
Salt
Olie

Pizzatopping
Nduja
Zucchini
Bøffelmozzarella
Olivenolie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Din lynguide til bloggersprog