Kartoffel-porresuppe med bacon

Choripán – den geniale argentinske hotdog

Choripan

Choripán

Det her, mine herskaber, er en af mine nye yndlingsretter. Det er egentlig en form for streetfood, som man serverer utallige steder i Argentina, men også i både Brasilien og Uruguay. Gerne i forbindelse med en fodboldkamp.

Det behøver man ikke her til lands, men jeg tror ikke, at nogle af mine venner ville være kede af at få sådan en fætter stukket i hånden, næste gang vi ser bold og drikker en røvfuld øl.

LÆS OGSÅ: Hot Doggety! Nu skal du have pølse

Navnet er sammensat af chorizo, der jo er disse stærkt krydrede paprikapølser fra Spanien, som man efterhånden kan få i de fleste supermarkeder og så pán, der mig bekendt betyder brød. Det ville i al fald være mit udgangspunkt med mit beskedne bekendtskab til de latinske sprog.

Følg FoodRoar på Facebook heeeeer <3

Det tager ingen tid at lave, og det kan dårligt sammenlignes med en hotdog smagsmæssigt. Det er en helt anden art.

Steg dine pølser (eller grill dem – endnu bedre). Giv dem ret lang tid, så de smider rigtigt meget fedtstof. Bliv nu ikke forskrækket over, hvor meget …

LÆS OGSÅ: Mine 11 grundregler i køkkenet

Chimichurro

Dernæst laver du din chimichurro. Du finthakker rødløg, persille, hvidløg og tomat, hvorefter du blander det med først hvidvinseddike og citronsaft og derefter olivenolie.

Varm dine pølsebrød eller brug et lækkert helt blødt flute og skær så pølserne over på langs, mens du imens sender din ekskæreste en tanke.

Drys din chimichurro oven på, og nu har du en helt utroligt lækker choripán – lige til at spise.

Til en choripán skal du bruge

2 stk god chorizo (rå – ikke den slags tørrede, som du kan servere koldt på et tapasbord) 1 pølse per choripán.

Store pølsebrød eller et flute

Chili – 1 stk

Rødløg – 1 stk

Hvidløg – 2 fed

Persille – en lille håndfuld

Olivenolie – 2 spsk

Tomat – 1 stor eller tre små

Vineddike – 1 spsk

Citron – et godt skvæt

Salt og peber

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel-porresuppe med bacon