Entrecôte med svampesauce og ovnfritter

Kartoffel-porresuppe med bacon

Kartoffel-porresuppe

Jeg er ikke altid lige god til at lave vegetariske retter, men jeg har besluttet mig for at forbedre mig.

Nu vokser træerne naturligvis ikke ind i himmelen, så den opmærksomme læser vil have noteret sig, at det ser ud som om, der er kommet bacon i suppen.

Her er jeg på FJÆSBOGEN

Og den opmærksomme læser vil have helt ret. Jeg skal dog understrege, at det ikke er en nødvendighed, da denne suppe smager super herligt uden, men i det tilfælde at du ikke er vegetar, så gør bacon ikke ligefrem smagen dårligere … 😉

Sådan laver du verdens letteste ret

Start med at varme olivenolie i en stor gryde, hvorefter du lægger grønne kardemommekapsler, spidskommen og korianderfrø ned i. Lad smagen trække ud i olien. Det tager et halvt minuts tid.

Dernæst er det bare i med alle dine grøntsager, som du dækker med vand, sætter i kog og lægger dine terninger i.

LÆS OGSÅ: Orientalsk-inspireret suppe med kylling og kokosmælk

Lad det simre ved lav varme, indtil alle grøntsagerne er helt bløde. Tag dine kardemommekapsler op /de flyder ovenpå) og blend med en stavblender

Smag til med salt og peber og eventuelt parmesan. Pynt med persille eller koriander – og måske lidt sprødstegt bacon. Det har aldrig skadet en ret.

Kan det helt seriøst blive nemmere?

Kartoffel-porresuppe med bacon

Gulerødderne giver suppen en flot farve.

Til kartoffel-porresuppe skal du bruge

Kartofler – 1 kg

Porrer – 3 stk

Gulerødder – 4 stk

Vand – 2 liter (så det dækker)

Grøntsagsbouillon – 3 terninger

1 løg.

Korianderfrø

Spidskommen

Kardemommeekapsler

Bacon (kan naturligvis udelades, men meget få grøntsagssupper bliver dårligere med bacon)

4 kommentarer

  • Charlotte

    😍 lækkerier 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

    Jeg er ny her, og dine retter er super dejlige, inspirerende og nemme. Men hvor mange personer er opskriften til? J

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Niklas Foodroar

      Tusind tak, Jan. Det var sødt sagt. 🙂

      Der burde være til fire personer. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Entrecôte med svampesauce og ovnfritter