Her tankede jeg op i weekenden

Breaking: Jeg er blevet dommer

Dommer Niklas Roar Årets Vildtret 2018

Thi kendes for ret … (Collage: jesroger.dk)

Ja, jeg er sgu blevet dommer, godtfolk.

Og nej, jeg kommer hverken til at svinge hammeren i Københavns Byret, næste gang du sidder på anklagebænken for at have ranet en cykel en våd nat foran 7-eleven eller for den sags skyld, når dit syvmandshold spiller Old Boys-kamp i Valby Idrætspark.

jeg er derimod blevet dommer for noget, der bliver mindst lige så sjovt. Jeg er nemlig blevet udvalgt til at være dommer i Årets Vildtret 2018.

Årets Vildtret

Fra Årets Vildtret 2016 (Foto: Søren Gammelmark)

Det er i store træk en konkurrence, der har til formål at sætte fokus på vildt, som den danske natur heldigvis er så rigt udstyret med. Vi taler med andre ord harer, dådyr, ænder og fasaner.

LÆS OGSÅ: Da jeg gik ned med stress

For som det er nu, er det alt for svært for forbrugerne at få fat i vildt. Det handler nemlig om convenience. De fleste af os handler i et supermarked, men der er udvalget af vildtkød enten ikke-eksisterende eller i bedste fald sparsomt. Derfor vil vi arbejde for, at denne enestående del af den danske madkultur får større udbredelse. Og det kan den, hvis de danske forbrugere fremover får lettere adgang til vild gennem charcuterivarer, færdigretter og måltidskasser.

(Foto: Søren Gammelmark)

Der dystes således i …

Tre kategorier af vildtretter

1. Charcuteri & røgvarer
Eksempelvis vildtpostej, vildtpølser, pålægsvarer mv.
2. Færdigretter
Eksempelvis fasansuppe, chili con carne på vildtkød mv.
3. Halvfabrikata
Eksempelvis en bestanddel i en måltidskasse, et grydeklart fasanbryst med rodfrugter + en opskrift, rødvinsmarineret dyrekød i tern tilberedt i sous vide mv.

(Foto: Søren Gammelmark)

Om produktprisen for vildt

Du kan stadig nå at deltage i Produktprisen For Vildt, som er en del af kokkekonkurrencen Årets Vildtret.  Du kan deltage med så mange produkter og retter, som du ønsker, i én eller flere kategorier.

Dine produkter sendes i perioden 15.-22. oktober til:
Henrik Willert Nielsen
Den Kongelige Skydebane Sølyst
Emiliekildevej 2, 2930 Klampenborg
Der er mulighed for personlig afl evering mandag –
fredag ml. kl. 9 -16. Evt. tlf. 39 64 06 85.

(Foto: Søren Gammelmark)

Dit bidrag skal være forsvarligt emballeret, og det skal fremgå, hvilken kategori der indsendes i, og der skal vedlægges en vejledning om præsentation eller tilberedning, så produktet eller retten bliver bedømt, sådan som det er tænkt fra din side.
Produktprisen For Vildt skal udbrede kendskabet til vildt som mangfoldig fødevare med mange forskellige tilberedningsmuligheder. Der sættes fokus på udnyttelse af så meget som muligt af hele dyret. Eksempelvis kan lår og indmad udnyttes i velsmagende postejer, pølser,
supper eller fonder.

(Foto: Søren Gammelmark)

Med mig i dommerpanelet sidder desuden:

Grethe Andersen.

Tidligere chefkonsulent i Mad, Måltider & Ernæring i Landbrug & Fødevarer

Søren Bisp

Chefkonsulent, PhD, Future Farmning. SEGES

Mikkel Bækgaard.
Journalist, blogger (Mikkel’smadblog).
Lisbeth Dalgaard
Indehaver af MENY Dalgaard i Hørsholm; bestyrelsesformand i De Samvirkende Købmænd
Rasmus Krarup Jensen
Redaktør på livsstilsmagasinerne Connery, M! og Mandekogebogen samt madblogger på @Rallekj
Henrik Willert Nielsen
Direktør på Den Kongelige Skydebane Sølyst, kok, jæger. Medlem af sensorisk smagspanel på KU-Life

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her tankede jeg op i weekenden