Kylling i karry

Smørstegt laks med jordskokkecreme

Laks med jordskokker

Velkommen tilbage, kære læser. Det skal være mig en personlig og udsøgt glæde at byde dig velkommen til mit ydmyge univers bestående at lige dele mad- og livsglæde.

Og en særlig fornøjelse er det at kunne servere denne lækre lakseopskrift, fordi den er så rørende let at lave, at det næsten er synd at holde den for mig selv.

Følg mig på Facebook her

Jeg vil ikke tærske langhalm på noget som helst – mest af alt fordi jeg er københavner og ikke ville vide, hvor jeg skulle starte, men det korte af det lange er altså, at jeg går direkte videre til opskriften.

Du skal nemlig bruge et flot stykke laks. Islandsk eller færøsk for smagens og fiskens skyld. Hold dig fra de der norske havbrugslaks, der er pumpet med antibiotika og i øvrigt sviner havmiljøet til.

Her kan du finde mig på Instagram

Skær det enten i bøffer eller læg hele stykket på en opvarmet pande i en blanding af smør og olie med skindsiden nedad.

Den skal ikke have ret mange minutter, og husk at salte den ret grundigt med havsalt (gerne Maldon) samt friskkværnet peber.

OPSKRIFT: Laks med spaghetti, smør og grape

Jordskokker

Forinden har du skrællet dine jordskokker. Og det er ganske vist ikke ret sjovt med de små, ujævne knolde, men belønningen venter forude.

Du fylder vand over dem, så det dækker og smider en terning fiskebouillon i. Når de er kogt grundigt, så blender du dem med en stavblender og tilfører en slat piskefløde samt en klat smør og krydrer med salt, peber og Dijonsennep samt citron og citronskal.

OPSKRIFT: Den letteste og lækreste laksesalat

Jeg valgte at trække laksen lidt fra hinanden og servere det som på billedet.

Jordskokkecremen kan godt være lidt dominant, så du kan også sagtens spise begge dele enkeltvis, hvis du synes, at den fine fiskesmag skal stå tydeligere frem.

PRØV DEN: Laks med citronrisotto, dild og parmesan

Du skal bruge

Laks – 150-200 g per person (brug helst færøsk eller islandsk)
Jordskokker – 3-4 per person
Fløde eller sødmælk – 1 dl
Smør – 25 g
Salt og peber
Fiskebouillon – en terning eller tilsvarende
Citron – et skvæt og nogle riv af skrællen
Dijonsennep

Laks med jordskokkecreme

LÆS OGSÅ: Overraskende DNA-test: Kan du gætte min oprindelse?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i karry