Let og lækker rejesalat til frokostbord eller madpakke

Fennikelsalat med æble, gulerod og squash

Fennikelsalat

Hvis du er en af de faste læsere her på siden, vil du nok har opdaget, at der ikke er voldsomt mange salatopskrifter.

Det er egentlig primært af den årsag, at man kan føle sig helt dum ved at give en opskrift på noget, der er så enkelt.

Men nogle gange gør jeg det alligevel, fordi jeg elsker salat, og fordi der er virkelig stor forskel på, hvordan sådanne kan skrues sammen.

Følger du mig på Facebook?

Denne lille fennikelbaserede salat er i hvert fald rørende let at lave og smager herligt – især til grillmad. Jeg kan virkelig godt lide den lidt anisagtige smag fra den spøjst udseende grøntsag.


Lynsyltet fennikel

Først skærer du din fennikel i ganske tynde skiver på langs. Dem lægger du ned i en skål med eddike, salt og lidt sukker og trækker, mens du ordner resten.

Jeg kan godt lide at tilstræbe at skære alle grøntsager i cirka samme stil. Her valgte jeg at tænke i stave – cirka af størrelse som pommes frites.

Jeg skar broccoli, æble, gulerod og squash, og så gemte jeg de kønne fennikeltoppe og pyntede salaten med dem til sidst.

De skiveskårne, lynsyltede fennikelstykker blev blandet sammen med resten, hvorefter jeg pressede først en halv citron over (så æblestykkerne ikke blev brune, ligesom syren er god, hvorefter den fik salt og peber og så min allerbedste olivenolie.

Jeg serverede den til grillet kylling. Men mere om i næste uge.

FØLG MIG HER PÅ INSTAGRAM

Til fennikelsalaten skal du bruge

1 fennikel
1/2 Squash
1 æble
Broccoli efter behov
2 gulerødder
GOD olivenolie
1/2 citron

Til marinaden

4 spsk eddike (vineddike)
1 tsk sukker
1/2 tsk salt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let og lækker rejesalat til frokostbord eller madpakke