Gaeta: Den italienske perle du næppe kender

Nem hønsesalat – meget bedre end den du køber

broed

Denne hjemmelavede hønsesalat tager ingen tid at lave og er en god måde at udnytte resterne fra suppehønen eller den stegte kylling. Den kan serveres på rugbrød som her eller som en tapa.

NEM HØNSESALAT: Hvis du, som jeg, også holder af hønsesalat, hænder det sikkert, at du falder i fælder og køber sådan en plasticbakke fra supermarkedet med et indhold, der i hvert fald på emballagen kan betegnes som hønsesalat.

Oftest er det dog en noget flad fornemmelse, når salaten anbringes på rugbrødet, idet hønsestykkerne gerne er af den slags i tern, som er fremstillet af presset kyllingekød tilsat vandlage suppleret af nogle meget triste og trevlede hvide asparges fra dåse og en tilsvarende kedelig mayonnaise.

Pitabrød med indisk krydret oksekød

Jeg laver i stedet gerne min egen, når jeg har noget kylling liggende fra dagen inden. Det kan enten være kogt kylling fra en hønsekødssuppe, eller det kan være stegt kylling eller kylling fra ovn.

I hvert fald tager du kødet fra benene – og her kan du med fordel bruge en masse af det småkød, du ellers ville have svært ved at servere. Det er en god måde at virkelig udnytte kyllingen eller hønen på.

Overraskende DNA-test: Kan du gætte min oprindelse?

Du kan enten lave din egen mayonnaise (hvilket jeg foretrækker), men når det skal gå hurtigt, kan du også bare bruge en færdig. For eksempel Hellmann’s. Brug ikke en salatmayonnaise som Miracle Whip, da det hele bliver for sødt.

Blandt Mayonnaisen med Dijonsennep, salt peber og lidt hakket dild.

Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i. Så i stedet for at blanchere asparges, bruger jeg dem friske. Meget gerne de grønne. Og helst dem i sæson.

6 måltider jeg aldrig glemmer – på godt og ondt

Ligeledes er jeg helt vild med friske ærter, mens jeg næsten ikke kan nedsvælge dem fra frost. Så udbælg nogle stykker og bland dem i din salat.

Tingen er, at du har gjort det hele nu. Rør det rundt, og smag til med salt, peber og lidt saft fra en citron.

Voila! Verdens letteste hønsesalat. Og jeg lover, den smager bedre end den, du køber.

Det lækreste og sprødeste du kommer til at smage denne uge


Du skal bruge

Kogt eller stegt kylling
Friske ærter
Mayonnaise
Dijonsennep
Aparges
Dild
Salt og peber
Citron

1 kommentar

  • Pia

    Lyder lækkert men hvor meget mayonnaise og sennep bruger du 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaeta: Den italienske perle du næppe kender