Indisk-inspirerede kyllingelår til grillen

Ølmarinerede spareribs med courgettespaghetti og myntedip

Advertisement
Disse ølmarinerede ribs smager helt vidunderligt sammen med lynsyltet courgettespaghetti og myntedip. FoodRoar Carlsberg Nordic

Disse ølmarinerede spareribs smager helt vidunderligt sammen med lynsyltet courgettespaghetti og myntedip.

Ølmarinerede spareribs

Nogle gange skal man bare lytte til sine behov. Og mit behov var at se VM, spise grillede ribs og drikke øl.

Derfor inviterede jeg min gode kammesjuk Michael på besøg. Han er lige som jeg en passioneret fodboldfan og -spiller, og vores døtre går i klasse sammen. Hende tog han naturligvis med, så fædrene kunne få fred til at se bold.

Sådan et arrangement kræver naturligvis en passende menu. Og hvad er bedre og mere mandigt at servere til fodbold end spareribs marineret i øl? Ja, jeg spørger bare.

Hovedsagen i sådan en ølmarinade er, at der er masser af smag samt noget sødme og lidt bitterhed, som man kender det fra gode øl.

Jeg brugte en ale fra CarlsbergCarlsberg Nordic Nordic, som er et alkoholfrit alternativ til blandt familiefædre som mig, der elsker en god, dansk bajer, men som samtidig har lidt for meget mellem hænderne til bare at kunne drikke løs i sommervarmen uden at blive træt og sløv.

Carlsberg Nordic Foodroar

Ansvarlige familiefædre viser, at man ganske vist godt kan se bold og spise spareribs uden alkohol. Men uden en øl går det ikke.

Følg FoodRoar på Instagram

Øl har desuden den herlige effekt på kød (og her mener jeg ikke så meget mit eget korpus), at det har en mørnende effekt. Det betyder i praksis, at det bliver ekstra lækkert at få i munden. Så hvis du har tålmodighed til at lade det ligge natten over, bliver du også belønnet.

Et par timer kan dog også gøre en forskel.

Følg FoodRoar på Facebook

Fremhæv øllets sødme

Min Nordic Ale fik selskab af brun farin til at fremhæve øllets sødme samt salt og en hel masse hvidløg. Dernæst æblecidereddike, som efterhånden kan få i et hvilket som helst supermarked, og som giver en herlig syre, der ligeledes fremhæver det i øllet.

Endelig hakkede jeg timian og rosmarin fra min terrasse. Jeg blandede det hele godt sammen og hældte det i en frysepose sammen med mine spareribs, hvorefter jeg pressede luften ud så marinaden rigtig kunne trænge ind i kødet. Og så ind i køleskabet, indtil en halv times tid før brug. Det skal nemlig helst være stuetempereret, når det skal i brug.

Ølmarinerede spareribs på grill.

De ølmarinerede ribs blev smidt på grillen og vendt nogle gange. De skal blive lækre og sprøde uden på.

Myntedip

Imens lavede jeg så min myntedip. Det tog ikke mange sekunder. En god, fed græsk yoghurt fik selskab af den bedste olivenolie i mit skab samt salt, peber og citronsaft. Og som prikkerne over et fransk ï kom der revet citronskal og en håndfuld hakket mynte i. Det fungerer helt perfekt med friskheden sat over for de fede, grillede spareribs.

Myntedip på græsk yoghurt med citronskal.

Sådan så min myntedip ud.

Nu ville jeg så også gerne have noget sprødt og lidt surt, så alle grundsmagene kunne blive opfyldt i retten. Noget der ville stå godt til både en øl og til mine grillede ribs.

Jeg tog en courgette – også kendt som squash – og fandt mit ellers ikke overanvendte juliennejern frem i skuffen. Jeg skyllede den og begyndte så at strimle den med det lille instrument. Da jeg havde nået en passende mængde, lagde jeg de grønne spaghettier i en skål, hvor de fik selskab af salt, sukker og æblecidereddike.

De blev på den måde en slags alternativ agurkesalat, der med sin surhed og sødme passede som Hans i Grete med resten af måltidet.

Carlsberg Nordic Ale

Bold og bajer.

Måltidet blev indtaget på tagterrassen med tv-skærmen i baggrunden sammen med Michael, der lige som jeg hujede og råbte, med munden fuld af spareribs (fuck, hvor var de gode!), og da han skulle køre datteren hjem efter kampen, og da jeg havde et fuldt dagsprogram dagen efter, lod vi faktisk alkoholen helt være, og knappede i stedet en flok iskolde Carlsberg Nordic op i aftenens løb.

For hvis der er noget, man ikke kan. Så er det at se bold uden en bajer …


Du skal bruge

Spareribs – ca. 1 kilo
1 Carlsberg Nordic Ale
Brun farin – 2 spsk.
Salt – 1 spsk
Æblecidereddike – 1 spsk
Hvidløg – 4 store fed
Rosmarin
Timian

Courgettesalat
Courgette revet – 1 stk
Æblecidereddike – 4 spsk
Sukker – 1 spsk
Salt – 1 tsk

Myntedip
1 kop yoghurt
1/3 presset citron
Salt
Peber
Hakket mynte

Godt vejr, en øl på tagterrassen og fodbold. Livet er som bekendt ikke det værste, man har.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indisk-inspirerede kyllingelår til grillen