Kan du gætte, hvor vi er?

Kylling i lækker tomatcurry

Denne tomatcurry med kyllingelår er super børnevenlig.

Denne tomatcurry med kyllingelår er super børnevenlig.

Kyllingelår i tomatcurry

Det er sommer. Jeg elsker sommer. Det er for mig lig med sommermad. Og det resulterer meget ofte i, at der bliver grillet og i det hele tager serveret retter fra Middelhavet.

Følger du mig på Facebook?

Den eneste negative ting, jeg kan komme i tanker om ved sommeren (fraset hvepse) er, at jeg meget sjældent laver indisk mad. Det er i grunden helt sort, at jeg fravælger det, når lækre curries er normen i varme lande som Indien og Pakistan.

Men i går skulle det være. Jeg havde købt en flok kyllingelår, der egentlig var tiltænkt grillen. Men da jeg skulle hente min store datter hos en veninde lige før spisetid, og da jeg kun har en kulgrill, var det ikke en mulighed. Jeg var derfor nødt til at sætte noget over, som var klar til at spise, da vi kom hjem.

Har du tjekket mig ud på Instagram?

Det blev således til denne curry med kyllingelår, som blev lavet af ting, jeg alligevel havde i skabet. Og til min store tilfredshed, smagte den i al ubeskedenhed super lækkert og mildt og blev et kæmpe hit hos pigerne.

Kylling i karry

Jeg lagde som altid ud med at varme rigeligt smør i en sauterpande, hvorefter laurbærblade, sorte peberkorn, nelliker, grønne kardemommekapsler og en kanelstang fik lov at give smag til fedtstoffet i et minut eller to.

Herefter kom jeg presset ingefær og hvidløg i og lod det simre et lille minut mere.

Så kom jeg de finthakkede løg i, som sauterede i lang tid – indtil de blev helt bløde.

Dernæst pulver af korianderfrø (du kan selv morte det) samt frisk chili og endelig tomat.

Jeg ville egentlig gerne have brunet lårene først (kyllingens, altså), men de kom bare i, som de var med lidt ekstra salt, og derefter hønsebouillonen.

Det fik lov at stå en times tid. I begyndelsen med låg og derefter uden, så det kunne koge ind. Smagte til med æbleeddike, sukker og salt.

Jeg serverede det med løse ris. Og en chutney ville have klædt det, hvis jeg havde haft tid. Samt koriander. Jeg havde kun mynte på terrassen.

Find fede møbler til haven eller terrassen her

Velkomme, kære ven. Hvad tænker du mon om retten?

Kyllingecurry med tomat.

Kyllingecurry med tomat.


Du skal bruge

Et kilo kyllingelår (du kan i princippet også bruge bryst eller overlår)

200 g hakket tomat (1/2 dåse)

2 store løg

Hvidløg – 3 fed

Ingefær – presset, cirka en lillefinger

5 kardemommekapsler

5 nelliker

15 sorte peberkorn

1 kanelstang

2 laurbærblade

1 frisk chili

Smør

1 kop hønsebouillon

1 spsk korianderfrø (pulver)

Hvidvinseddike eller æbleeddike

1 tsk sukker

Salt

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan du gætte, hvor vi er?