Pescaditos fritos - små friterede fisk

Pølsegryde – til børn og fulde folk

Pølsegryde

Det her er nok en af de mest upassende retter, jeg har lavet. Der er på en eller anden måde så meget galt med den. Den er usund, fed og tung. Der er intet grønt, og der er egentlig ikke ret meget godt at sige om denne pølsegryde – andet end at den smager godt.

Følger du mig på Facebook?

Den var en kombination af to ting. Hvoraf jeg egentlig ikke er synderligt stolt af hverken den ene eller anden del. Først og fremmest havde jeg nemlig tømmermænd. Vi havde et vennepar på besøg med deres børn, men da de skulle hjem, overtalte jeg faderen til at blive, og vi endte med at sidde på min tagterrasse og lytte til sentimental musik, drikke Amarone og snakke til totiden – natten til mandag.

Det var en smuk aften på terrassen.


Og med tre timers søvn i bagagen var der ikke mange ambitioner at gøre godt med, men vi skulle jo have mad.

Se mine private billeder på Instagram

Jeg fandt en pakke pølser i køleskabet af den rå slags. De er begyndt at føre dem flere steder. Disse er dejligt krydrede, og så kan man jo bruge dem til alt muligt.

Sådan gjorde jeg

Jeg skar pølserne i små stykker, hvorefter jeg stegte dem i smør. Ja, I kan godt se, hvor det her bærer hen, right?

De blev gennemstegt, hvorefter jeg tog dem op igen. Herefter sauterede jeg et løg og derefter hvidløg skåret i tynde skiver.

Jeg drønede cirka en halv af de store dåser tomatpure i, hvorefter jeg sørgede for, at det lige blev brændt af i panden. På den måde mister det sin bitterhed.

LÆS OGSÅ: Roars røvergryde

Pølserne kom tilbage på panden sammen med en halv liter (ja, det er voldsomt) piskefløde. Hører du til de mere sarte, kan madlavningsfløde altså godt gøre det.

Jeg gav det to laurbærblade og en terning svinebouillon, men det kunne også have været fra høne. Jeg smagte til med salt peber og en halv teskefuld sukker. Og så fik den noget frisk timian fra krukken.

Jeg spiste det sammen med en grøn salat og løse ris, og mine tømmermænd forduftede måske ikke, men til gengæld var der madro, fordi ungerne elskede det.

Det er dog ikke noget, man skal lave hver dag. Hvis du spørger mig.


Du skal bruge

En pakke rå pølser (kan du ikke skaffe dem, så brug almindelige pølser)

Tomatpure – to små dåser eller en halv stor

Fløde – må godt være madlavningsfløde 1/2 liter

Timian

Salt og peber

Sukker – 1/2 tsk

Svinebouillon

Evt svampe, squash eller peberfrugt – men kun for din samvittigheds skyld

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pescaditos fritos - små friterede fisk