Min store helt er død - Bourdain er borte

Kyllingelår: Her er den lækreste grillmarinade

Marinerede kyllingelår i grillmarinade med salat og creme fraiche-dressing

Kyllingelår marineret i grillmarinade med salat og creme fraiche-dressing

Der er så meget en mand ikke forstår. Det er så meget jeg ikke forstår. Faktisk kan der skrives mange tykke bøger om ting, jeg ikke ved noget som helst om. Og det er der naturligvis også. Kvikke personer vil givetvis hævde, at mine fototalenter i strålende aftensol på min terrasse er en af dem efter at have set på billedet ovenfor.

Men hvis der er noget, jeg virkelig forstår, at jeg ikke forstår, så er det, hvorfor nogen mennesker overhovedet finder på at købe færdigmarineret kød nede i supermarkedet.

LÆS OGSÅ: Grillspid af hakket okse med græsk salat og tzatziki

For det første er det endnu aldrig sket, at jeg har smagt et stykke kød, som er bekendt har haft med til en fælles grillarrangement, som er pakket direkte marineret ud af vakuumpakken og har kunnet lide det.

Og når det nu er så ufatteligt let at lave sine egne marinader, der smager helt fantastisk, så bliver det kun endnu mere sært.

En marinade er jo dybest set bare en måde at bruge sig fantasi, og hvad man nu ellers har liggende og voksende i urtebedet.

LÆS OGSÅ: Grillet makrel med grillgrønt og to slags dip

Grillmarinade til kyllingelår

Det grundlæggende princip – i hvert fald mit – er, at en grillmarinade skal indeholde noget, der både er salt, sødt, syrlig og har noget bid.

Således starter jeg denne marinade med at hælde en god sjat olivenolie op i en skål. Jeg har ikke målt mængden, men regn med en 6-8 spiseskefulde. Det må du ikke hænge mig op på. Dernæst en stor spiseskefuld Dijonsennep.

LÆS OGSÅ: Græsk sommersalat med feta – perfekt til grillmad

Tilsæt derefter tre store fed hvidløg, som du presser i marinaden, hvorefter du gør det samme med små stykker løg.

Giv det saften af en halv citron, et spiseskefuld balsamico for sødmens skyld og så en håndfuld hakkede krydderurter. Jeg foretrækker timian og merian til denne, men ellers er det jo bare at være kreativ. Husk at de fleste krydderurter skal opløses i olie for at afgive smag til marinaden. Jeg tilsætter desuden gerne noget chilipulver. Det giver lige lidt skarphed, og mine piger har i hvert fald ikke beklaget sig. Tværtimod. De slikker nærmest skindet af kyllingen, når denne marinade er på.

Lad det ligge mindst en time og gerne natten over. Husk løbende at pensle kyllingelårene med marinaden, når de ligger på grillen.

Du skal bruge

Olivenolie
Dijonsennep
Hvidløg
Løg eller rødløg
Friske krydderurter
Citron
Balsamico
Chili

2 kommentarer

  • Mvh Britt

    Interessant side med mange gode opskrifter, men også mange andre gode indslag, som nødvendigvis ikke bare omhandler det kulinariske.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Niklas

      Dejligt at høre, Britt

      Jeg bestræber mig på at dele lidt af hvert med dem, der får lyst til at læse med. Håber du vender tilbage. Og tusind tak for input.

      Kh
      Niklas

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min store helt er død - Bourdain er borte