Guide til den lækreste spanske skinke

Griseburger med grøntsagsfritter og chilimayo

burger-med-snydefritter

Denne griseburger med grøntsagsfritter og chilimayo består faktisk af halvt svin og halvt okse.

Griseburger med grøntsagsfritter og chilimayo: Som så mange andre af mine retter så startede denne på en lidt skæv baggrund. For normalt ville jeg altid bruge rent oksekød i mine burgere.

Men skæbnen ville, at jeg lige havde lavet et gigantisk indkøb i Sverige efter at have besøgt min mor, og heriblandt var halvandet kilo blandingsfars af okse og svin. Og da jeg ikke bekender mig til nogle af de større verdensreligioner, der forbyder brugen af svinekød, så kunne jeg lige så godt gå hele vejen og bryde mine egne normer i forhold til, hvad jeg ellers lægger i en burger.

OPSKRIFT: Svinegode svinekæber i rødvin

Jeg lavede en fars bestående af kød, æg, sødmælk, salt, peber og lidt chilipulver, og satte den straks i køleskabet. Det er ret vigtigt, at det holdes helt koldt – ikke kun på grund af bakterier, men også for konsistensens skyld. Det er svært at forme burgere af stuetempereret fars, da det smelter helt ud.

HUSKER DU AT FØLGE MIG PÅ FACEBOOK? 😀

I mellemtiden skar jeg auberginer og gulerødder ud i tynde skiver. Lige som pommes frites. Hvorfor lige de grøntsager? Jo, dem havde jeg liggende i køleskabet. Det kunne også have været squash, blomskålsstave eller rodfrugter.

De blev penslet med olivenolie og så smidt ind i ovnen ved cirka 215 graden på grillfunktionen, indtil de var sprøde og lækre. Og siden drysset med salt.

Svin i vin – de bedste boller

Når jeg laver burgere, laver jeg ofte en blanding af fintskåret icebergsalat og en meget let dressing bestående af Hellmanns mayonnaise, HP Sauce, Tabasco og Dijonsennep. Det gjorde jeg også i dette tilfælde. Smag dig frem. Brug ganske meget mayo og måske en spsk Dijonsennep. Og kun en anelse af resten.

En andet lille trick (jeg har lært det af Jamie Oliver) er at få osten til at smelte ordentligt på panden. Det gør jeg ved at hælde en lille smule vand på panden og så lægge et låg på i 30 sekunder. Dampen får osten til at smelte perfekt. Mit helt eget lille trick er at bruge rødvin i stedet for vand. Det giver smag til burgeren. Jeg brugte i øvrigt en lys ikke så lagret cheddar. Af den primære årsag, at jeg havde den i huset.

Jeg er blevet forelsket

Herefter lavede jeg min chilimayo til fritterne. Eller lavede og lavede. Jeg snød og brugte Hellmanns, Dijonsennep og chilipulver. Det smagte jo godt, for fanden! Nogle gange skal det ikke være så kompliceret.

Så var burgerne klar, og de smagte helt seriøst helt urimeligt godt.

Du skal bruge

Til burgeren
Burgerboller (sådan skal du IKKE bage dem)
Syltede agurker
Syltede rødløg
Ost (gerne cheddar)
Icebergsalat
Hellmanns Mayonnaise
Dijonsennep
Heinz
Tabasco
HP Sauce

De lækreste sliders med cheddar og specialdressing

Balsamicosyltede rødløg
Rødløg1 stort
Sukker – 2 tsk
Lidt salt
Balsamico – 2 spsk

Til fritterne
Gulerødder
Auberginer
Olie

Til burgerbøfferne
Hakket kalv og flæsk
2 æg
1 dl sødmælk
Salt og peber

6 råd mod tømmermænd – og ét der ikke virker

Chilimayo
Hellmanns
Chilipulver
Dijonsennep

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til den lækreste spanske skinke