Bring sommeren tilbage med denne frække dip

Hapsere med chorizo, figen og champignon

Små lækre chorizopølser på figen og brun champignon.

Små lækre chorizo på figen og brun champignon.


Chorizo på figen og champignon: Noget af det, jeg elsker mest ved Spanien er tapaskulturen. Den er blevet en så integreret del af mit eget liv, at det er meget sjældent, at der kun kommer en ting på bordet herhjemme. Jeg elsker at lave en række småretter, så man kan smage mange ting, selv om det nogle gange tager lidt længere tid at forberede.

Tapas-inspiration: Tre slags hapsere dine gæster har fortjent

Men omvendt, behøver det jo ikke at være så svært. Det kan jo bare være nogle skiver af en lækker Jamon Iberico, nogle oliven, et par stykker Manchego eller for den sags skyld en håndfuld små chorizo-pølser.

Sådan laver du den lækreste blæksprutte: Smagen af lykke har otte arme 

Denne på billedet kræver dårligt nok en opskrift, men der er dog et par småting, man gerne lige må være opmærksom på.

Først og fremmest skal du bruge en chorizo af en rimelig kvalitet. Det kan godt være svært at få herhjemme, men hvis vi nøjes med at koncentrere os om supermarkeder, er det lykkedes mig at finde en god af slagsen hos Irma. Både i en klassisk udgave – og så disse minipølser.

Husker du at følge mig på Facebook? Ellers skal du altså skamme dig og gå tidligt i seng.

Chorizo er jo en af Spaniens allermest kendte madvarer, og de består foruden det forarbejdede svinekød også af pimenton, der er røget paprika. De fås i et væld af kvaliteter og typer. Fra de meget stærke til de næsten anonyme. Nogle er rå og skal steges, mens andre er behandlet som skærepølser.

SE MIN LIVEVIDEO, HVOR JEG ÅBNER DEN LÆKRESTE SKINKE FRA HAMLOVERS.DK

De små chorizopølser steges i olivenolie, indtil de er gennemstegte (du kan også bruge store og bare skære dem i skiver). Giv dem et skvæt balsamico.

I stegeolien, der nu har taget smag, kommer du champignonerne uden stok i, og sørger for, at de smider noget væske, mens de krydres med salt og peber.

til sidst er det de kvarte figners tur. Giv dem en kort stegetur på alle sider. Det fremmer sødmen.

Anret det. Helst med tandstikker (sådan nogle havde jeg dog ikke – beklager) 😉

God fornøjelse.

snapseed-38


Du skal bruge
Chorizo små (eller chitorras der også er små lækre spanske pølser)
Champignon (brune eller hvide)
Figner (1 stk)
Balsamico
Tandstikker

Her er der, så fire personer kan få en hapser hver)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bring sommeren tilbage med denne frække dip