Kylling i thai-indisk fusionscurry

Kødboller i lækker Thaicurry

De lækre boller i den fyldige thailandsk inspirerede karrysauce er et hit hos både store og små.

De lækre boller i den fyldige thailandsk inspirerede karrysauce er et hit hos både store og små.


Kødboller og Thaimad? Passer det overhovedet sammen?

Jeg prøvede det af, og det viste sig lykkeligvis, at de to ting var urimeligt glade for hinanden. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang, at den slags kærlighed opstår i mit køkken. Og at det tilmed var et kæmpe hit hos børnene, gjorde jo heller ikke noget.

Kermit og pigen fra Thaibordellet

Jeg lagde ud med at røre det hakkede kød sammen med soya, koriander, peber, sød chilisauce, saften fra en limefrugt, samt lidt revet ingefær.

Find de lækreste ting til køkkenet her hos Moodings

Farsen blev stående en times tid i køleskabet, før jeg varmede en Wok op med vegetabilsk olie, hvori jeg kort sauterede presset hvidløg og ingefær. Herefter gurkemeje og de skiveskårne champignoner.

Jeg hældte en dåse kokosmælk i og tilføjede min fond (bare brug Fond du chef fra Knorr), østerssauce og en pæn sjat af den søde chilisauce og smagte til med lime og evt salt og peber.

Vidste du, at du er garanteret en plads i Himmerige, hvis du følger mig på Facebook?

snapseed-32

Kylling i thai-indisk fusionscurry

Jeg lod den koge lidt ned og tilføjede så bollerne ti minutter inden servering. De skal simre ved ret lav varme for ikke at blive hårde. Da de var gennemkogte, lagde jeg en håndfuld blade af sød basilikum i, og så var retten færdig.

Jeg serverede den med løse ris og dryssede med koriander.

Kødboller i lækker Thaicurry – velbekomme!

Thai Beef Salad; sprød, sund og lækker


Du skal bruge
700 g hakket kød (kalv og flæsk – eller bare kalv eller hakket kylling, hvis du ikke spiser gris)
4 spsk god soyasauce
3 fed hvidløg
1 lillefinger ingefær
5 spsk sød chilisauce (kan fås i enten supermarkedet eller hos grønthandleren)
1 tsk gurkemeje
1 limefrugt
Peber (2 tsk)
Sød basilikum – en lille håndfuld
Champignon – 150 g
Kokosmælk – 1 dåse
Østerssauce – 4 spsk
Hønsefond (en brik)
Koriander

   

5 kommentarer

  • Jeanette

    Synes at være en lækker opskrift, som helt klart skal prøves, men sød basilikum er altså ikke lige hyldevare i mindre jyske byer.
    Følger dig, men måske du skulle være obs på, at ikke alle varer er readily available i indkants-Danmark udenfor CPH.
    Et alternativ kunne være velkomment👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Niklas

      Hej Jeanette

      Jeg hører, hvad du siger, og jeg skal nok prøve at tænke mere i alternativer. 🙂 For eksempel kan man droppe den søde basilikum og i stedet nøjes med koriander. Noget af aromaen går man dog så glip af.
      Men forstå mig ret. Jeg kan jo ikke ændre hele min profil, som meget består i at lave retter fra hele verden. Jeg bruger selv en del tid på at gå i forskellige butikker netop for at finde ny inspiration.
      Tusind tak for dit input. 🙂
      Kh
      Niklas

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    hey Niklas.
    Står her i fuld gang men din opskrift men bliver nød til at komme med lidt konstruktiv kritik.
    Lidt flere detaljer i opskriften, peber 2 stk (2stk var eneste clue om det måske var peberfrugt, du skriver heller ik hvad man skal med dem, de skal jo nok ik hele i farsen)
    gurkemeje stødt eller frisk
    når der står 5 spsk sød chili og man handler ind efter det så er der ik nødvendigvis en god sjat tilbage 😫 det samme med lime, det står 1 lime saften skal i farsen dvs der er altså ik mere til at smage til med. Så er dælme spændt på resultatet. Håber du fremover vil lave dem lidt mere detaljeret. for prøve stegte lige et par deller for at smage og de var ganske gode så vil jo nok prøve andre af dine opskrifter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Niklas

      Hej Malene.

      Tusind tak for din besked. Well. Lad os tage det fra en ende af. 🙂
      Der skal ikke peberfrugt i. Men peber. Der stod ikke stk, men tsk – altså teskeer.
      Gurkemeje kan bruges i begge former, men når det er angivet i teskeer, så mener jeg jo i stødt variant. 🙂
      Jeg tænker, at man som regel køber sød chilisauce i en stor flaske, så der burde være rigeligt til flere retter. Og limefrugter kommer som regel også i pakker med tre.
      Mange hilsner og god dag herfra. 🙂
      Niklas

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • malene

      peber (min fejl) men de smager godt med peber i.
      ang tsk, så kan man jo også bruge en tsk revet frisk så der af spørgsmålet;)
      Hvis man kun skal bruge 1 lime ja så køber jeg altså løs vægt, der er jo ingen grund til at købe 3 for at 2 kan mugne vel 😉 så den kunne du jo evt lige tage med i dine overvejelser når du laver opskrifter

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Kylling i thai-indisk fusionscurry