Beef Aloo: Pakistansk oksekødsfest - og du er inviteret

Svin i vin – de bedste boller

snapseed-33

Svin i vin: De lækre lyse kødboller passer perfekt sammen med den tunge rødvin.

Svin i vin: Jeg kan ikke være den eneste, det sker for. At man står der med en masse vin, som man ikke får drukket. De primære årsager til, at det sker i min husholdning er:

A. Jeg har åbnet en vin, der simpelthen ikke smagte godt nok. Når det sker, drikker jeg et glas, og så ender flasken sit liv ved siden af komfuret.

B. Jeg drikker som regel et glas vin til maden, men så heller ikke mere. Det betyder, at en flaske kan holde to dage til to mennesker, mens der er en sjat tilbage. Disse sjatter kan også blive til flere, og dem bruger jeg altid i maden.

C. Jeg har holdt fest eller middagsarrangement, og der er blevet åbnet ALT for meget vin, der nu bare står og forfalder.

Denne ret blev til på denne baggrund. Og det smarte er, at selv en kedelig vin kan blive til lækker mad.

snapseed-34

Først lavede jeg en fars af hakket kalv og svin. Jeg rørte den godt sammen med salt, peber, et halvt glas rødvin, et halvt fintrevet løg, hakket timian og rosmarin og et godt skvæt citron. Nåja, og så et revet æble uden skræl. Jeg lod den stå i køleskabet i mindst en time, så den kunne samle sig og tænke lidt over fremtiden.

Dernæst skar jeg skalotteløg meget fint og sauterede dem i smør i et par minutter, hvorefter jeg tilføjede laurbærblade, hvidløg i meget tynde skiver og peberkorn.

Coq au vin – kylling til hele familien

Så hældte jeg vinen over, skruede op for varmen og reducerede den noget, hvorefter turen kom til min hønsebouillon. Jeg brugte bare en af de der Fond du Chef fra Knorr og en halv liter vand.

FÅ LÆKKERT DESIGNERKØKKENTØJ MED ARNE JACOBSEN VINTAGE ALFABET

Der kom et par stilke timian og rosmarin i, mens det stod og simrede uden låg og blev yderligere reduceret. Jeg smagte til med sukker (retten har brug for noget sødme), salt og peber, og de hele tomater kom i.

70’erne er tilbage: Lam Provençale

Endelig brunede jeg bollerne i smør og lagde dem ned i vinen, indtil de var gennemkogt.

Jeg serverede med ris og et godt brød samt en sprød, grøn salat.

snapseed-35

GIDER DU IKKE LAVE MAD I AFTEN? FÅ STORE RESTAURANTRABATTER HER HOS EARLYBIRD.DK

Du skal bruge
700 g. hakket kalv og flæsk (hvis du ikke spiser gris, så brug enten hakket kalv eller kylling – okse er lidt for tungt)
Rødvin – cirka 1/2 flaske
Svinebouillon – 1/2 liter
Skalotteløg – 3 stk
Hvidløg – 2 store fed
Cocktailtomater – en håndfuld
Timian
Laurbærblade – 3 stk
Rosmarin
Persille
Revet løg – et lille (til farsen)
Salt og peber
Citron
Smør
Æble – 1 stk fintrevet

SE VIDEO: De bedste boller i karry

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beef Aloo: Pakistansk oksekødsfest - og du er inviteret