Chicken Bhuna - smørblød karryret med kylling

Let og lækker linguine med fennikelpølse

linguine med fennikelpølse

Linguine med salsiccia finocchiella – italiensk fennikelpølse.


Linguine Lad nu bare være. Du ville lige som jeg også have været en lille smule bekymret ved at skulle have en italiener forbi til frokost. Specielt fordi, jeg først lavede aftalen nogle få timer forinden.

Men i dag skulle jeg have en snak med Antonio, der ejer det lille rejsebureau Let’s Puglia, da jeg før har mødt den herboende italiener på både Vesterbro og i Apulien – eller Puglia – som er navnet på selve ‘hælen’ på den italienske ’støvle’.

OPSKRIFT: Spaghetti med Portobello og Gorgonzolasauce

Antonio er en høflig ung mand, så jeg ved naturligvis ikke, om jeg kan tage hans ros for gode varer, men jeg kan i hvert fald love, at jeg selv syntes, det smagte ualmindeligt lækkert.

Jeg har dog lært, at italienere ikke slynger om sig med ros, med mindre de mener det. De skal nok lade dig det vide, hvis noget ikke er, som de ønsker det.

Retten er usandsynligt nem og kan laves på et kvarter.

OPSKRIFT: Mamma Marinellas spaghetti pesto alle trapenese

Sæt pastavandet over.

Først skærer du dine salsicce finocchiella (italienske pølser med fennikel) ud i små stykker. Du kan gøre det både med og uden skindet. Du steger dem i olivenolie i nogle minutter og tilsætter herefter hvidløget skåret i papirtynde skiver. Husk at smagen af hvidløg er forskellig alt efter om det er hakket, presset, fintskåret etc. De skal kun lige blive gyldne. Skru ned for blusset.

OPSKRIFT: Spaghetti med smørstegt laks og courgetter

Spaghettien skal koges al dente i rigeligt salt, og når den er klar, kommes den ned i din sauterpande sammen med pølsestykkerne. Rør det godt rundt, tilsæt mere olivenolie og drys med den revne ost.

Nem og lækker frokostret er klar. Kan også sagtens serveres som primo piatto.

OPSKRIFT: Spaghetti med BLOGmuslinger

Buon appetito!

snapseed-25


Du skal bruge
To Salsicce finocchiella – altså fennikelpølser
200 gram spaghetti
1 fed hvidløg
3 spsk rigtig god olivenolie til stegning og mere til at hælde over retten ved servering.
Capretta Nuova Sarda – lækker ung gedeost fra Sardinien. Du kan sagtens bruge en god Pecorino eller en Parmiggiano Reggiano (Parmesan) i stedet
Friskkværnet peber

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chicken Bhuna - smørblød karryret med kylling