10 madvarer jeg virkelig ikke bryder mig om

Sprød orientalsk-inspireret andesalat

Sammen med kål og friske krydderurter forvandles anden til en helt anden råvare.

Sammen med kål og friske krydderurter forvandles anden til en helt anden råvare.


ANDESALAT: Rap rap rap! Mange af os spiser kun and i juletiden og på Mortens Aften. Men det er jo egentlig synd, har jeg mange gange sagt til mig selv. Altså lige på nær for ænderne.

Men for de af os, der ikke er vegetarer, og som elsker smagen af det mørke andekød, er der egentlig ikke nogen grund til at holde os fra disse prægtige fjerkræ resten af året.

Således hænder det da også, at jeg køber en and uden for sæson for mindes, hvor pragtfuld en spise, det egentlig er. Og der er så mange andre ting at stille op med den end den klassiske juleservering – ikke at der på nogen måde er noget som helst galt med den. For sammen med den rette sauce er det jo smagen af himmerige.

Sådan giver du juleanden nyt liv

Jeg har nogle gange lavet denne andesalat, når jeg har haft et skrog fra juleanden, men det er også hændt, at jeg har købt et berberi-andebryst med rigtigt fint resultat.

Denne andesalat er urimeligt nem og hurtig at lave. Start med at skære salaten. Rødkål eller spidskål er bedst. Men du kan også bruge de fleste andre kålsorter, hvis de bare ikke er så bitre, at de overdøver andesmagen. Palmekål er eksempelvis lige i overkanten, men dog mulig.

Skær kål, appelsin og chili i ganske fine stykker. Anret det i et fad.

Fræk flæskestegssandwich med urtedip og rødkål

Skær dernæst andelår, bryst eller hvad du nu har i små tern. Hvis du har andefedt liggende, så brug det, ellers hold dig til smør. Steg andestykkerne i fedtstoffet, indtil de blive helt sprøde. Krydr dem med salt, peber og sukker og – meget vigtigt – østerssauce. Brug cirka 2-3 spsk og lad det stege ind i andestykkerne. Pres lime over dem på panden.

An(d)ret dem ovenpå salaten sammen med stegeskyen og ibland koriander og chili. Blandt det godt rundt og smag til med salt og peber samt olivenolie, saften fra en limefrugt – og så burde du være klar til flyveturen mod middagsbordet.

Var det for nemt? I så fald undskylder jeg.

Du skal bruge
And – et bryst er også okay
Appelsin – 1 stk
Rødkål eller spidskål
Appelsin
Koriander
Smør eller andefedt
God olivenolie
Chili
Østerssauce – 3 spsk
Sukker
Limefrugt eller citron

(alt i ønskede mængder – se evt billedet foroven)

Andesaucen – den fedeste julegave til dine gæster

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 madvarer jeg virkelig ikke bryder mig om