Spaghetti med Portobello og Gorgonzolasauce

Simresøndag: Grydesteg med peberrodsmos

snapseed-21

Denne oksegrydesteg med peberrodsmos er perfekt til en råkold søndag aften med familien.


GRYDESTEG: Jeg har sagt det før, og jeg vil sige det igen. Weekender skal bruges til simreretter. Næsten hver lørdag eller søndag går jeg således tidligt i gang med aftensmaden, så den kan stå på komfuret og sprede en dejlig duft, der intensiveres, som dagen skrider frem.

I sidste weekend stod jeg nede i supermarkedet uden at vide, hvad jeg ville give mig i kast med, men jeg fandt så en oksegrydesteg, og sådan en kan jo smage ret så godt. Da jeg var barn, fik jeg den nogle gange med peberrodssauce, men det var egentlig ikke det, jeg havde lyst til.

Jeg elsker dog peberrod, og jeg tænkte, at jeg i stedet vil købe sådan en fætter og rive den ned i kartoffelmos, for hvorfor skulle man ikke kunne det?

Det viste sig at være en ret god ide, hvis jeg nu selv skal sige det …

OPSKRIFT: Osso Buco – gryderetternes konge

Okay, lad os komme til sagen.

Først bruner du kødet på alle sider og tager stegen op, når det er gjort. Gulerødder, selleri og løg har du skåret i fine tern, og de ryger nu ned og sauterer sammen med kødsaften og lidt olivenolie.

Når disse grøntsager er blevet helt bløde, lægger du stegen ned igen, hælder rødvinen over og lader den koge lidt ned.

OPSKRIFT: Søndag er simredag

Så er det ellers i med bouillonen, så det dækker kødet. Herefter timian, laurbærblade og peberkorn.

Lad det simre i mindst tre timer – en del af tiden uden låg, da væsken skal reduceres og smagen koncentreres. En halv time inden servering, tager du kødet, laurbærbladene og timianstilkene op, før du tager en stavblender i hånden og blender det til en lind masse.

Kun kødet skal tilbage i gryden. I med svampene og smag så til med balsamico eller en anden vineddike, salt og måske lidt sukker.

Nu er den klar til servering. Velbekomme.

OPSKRIFT: Roars røvergryde

Mosen er meget let at lave. Du koger kartoflerne uden salt. Gerne en sort, der bliver melet. Kog dem mere møre, end du ville gøre, hvis de bare skulle spises sådan. Hæld vandet fra, skru blusset ned på laveste varme, hæld mælken i og mos det sammen med en gaffel, eller hvad du nu har. Smag til med salt, peber og lige inden servering river du en tredjedel peberrod og lægger i sammen med en modig klat smør.

Thats it. Pynt retten med friskrevet peberrod og persille.

snapseed-20

Der var til to dage. Sådan så min portion ud på andendagen. Jeg lavede en ny peberrodsmos, da stivelsen i kartoflerne ikke gør den særligt egnet til genopvarmning.


Du skal bruge
En oksegrydesteg
Løg – 2 stk
Gulerødder – 2 stk
Bladselleri  3 stk
Rødvin – 1/2 – 2/3 flaske (bare brug en billig af slagsen)
Laurbærblade
Timian – en lille håndfuld kviste
Sorte peberkorn – 20 stk
Champignon – 250 g.
Oksebouillon – Cirka 1 liter eller til det dækker kødet – du kan sagtens bruge meget mere, men den skal så koges længere tid ind til sidst
Balsamico – et skvæt til at give sødme
Evt. enebær –  5 stk

Mosen
Kartofler – 800 g
Peberrod – 1/3 rod
Mælk – 2-4 dl. alt efter hvor cremet den skal være
Salt
Peber
Smør – en pæn klat. Tænk på Price-brødrene (og i mindre grad Marlon Brando) imens

   

1 kommentar

  • Anders B

    Hvidvin i retten, gør den klædeligt en smule lettere. Særligt når du blender grønten. Bare mine 5 cents.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti med Portobello og Gorgonzolasauce