Sådan giver du juleanden nyt liv

Roars røvergryde

Roars røvergryde er en rigtig vinterret med masser af fylde og hjertevarme.

Roars røvergryde er en rigtig vinterret med masser af fylde og hjertevarme.

Hvad gør man, når man ud på formiddagen sidder og drømmer om en god, hjertevarmende gryderet, men ikke gider at lave hverken coq au vin, osso buco eller ragú? Igen, igen, igen.

Man smækker naturligvis en ret sammen, som både er nem og velsmagende, og som der sikkert findes tusindvis af varianter over i de danske hjem.

Jeg har valgt at kalde min for Roars Røvergryde, da jeg dels syntes, det var lidt røveragtigt og måske ikke lige et udtryk for feinschmeckeri at lægge cocktailpølser i, plus at ungerne fandt navnet underligt tiltalende.

Retten er super nærende og en god måde at lokke nogle grøntsager i de mindste, lige som den ganske enkelt bare smager godt og er dejligt nem at lave.

Og så elsker jeg bare gryderetter, fordi man både kan lave alt i en gryde samt sætte det over i god tid og så ellers bare gå rundt og nyde, at duften spreder sig i hjemmet og for hvert minut blive bedre.

Måske står du også med en flok sultne røvere derhjemme. Så lad os endelig komme i gang.

OPSKRIFT: Sådan giver du juleanden nyt liv

Fjern først de værste sener fra boven og skær den så i tern på cirka 3 x 3 centimeter. Hak gulerødder, løg og bladselleri i små tern

Brun kødet i flere omgange. Husk det ikke skal koge, men stege. Tag kødet op og sauter grøntsagerne i smør

Når de er bløde, lægger du kødet i og gælder vandet og tomaterne over. Dernæst laurbærblade, timian, peberkorn, chili og enebær. Så kraftben og et glas rødvin og endelig fonden.

Cocktailpølserne skal i cirka 30 min før servering

OPSKRIFT: Osso Buco – gryderetternes konge

Vent med at smage den til indtil senere i kogeprocessen. Jeg smagte til med salt, peber og vineddike. Lad simre ved lav varme i 3-4 timer.

Server med ris og drys med persille eller koriander.

Du skal bruge
Oksebov – 1 kg
Gulerødder – 2 stk
Bladselleri – 3 stængler
Løg – 2 stk
Vand –  2 l
Hakket tomat – 1 ds
Timian – et pænt bundt
Laurbærblade – 4 stk
Enebær – 6 stk
Peberkorn – 16 stk
Chilipulver – 1/2 tsk
Rødvin – 1 gl
Oksefond – 30 ml
Kraftben – 5 stk (kan udelades)
Vineddike – et skvæt

OPSKRIFT: Coq au vin

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan giver du juleanden nyt liv