Fræk flæskestegssandwich med urtedip og rødkål

Sådan giver du juleanden nyt liv

Det sprødstegte stykker af jJuleanden lægges i rispandekager med krydderurter og friske grøntsager.

De sprødstegte stykker af juleanden lægges i rispandekager med krydderurter og friske grøntsager.

Jeg elsker and. Men det er desværre ikke ret ofte, jeg får taget mig sammen til at købe en. Oftest i juletiden og omkring Mortens aften. Ganske som så mange andre danskere.

Men når jeg så endelig laver and, fortæller jeg mig selv, at det altså er noget, jeg er nødt til at gøre mere hyppigt.

Den anden dag nossede jeg mig så sammen og erhvervede mig et stykke plukket, frossent fjerkræ fra Føtex’ køledisk, hvorefter jeg lagde den op på terrassen for at tø op.

Ti minutter senere, tog jeg den så ned igen, da der sad tre enorme havmåger og lurede på, hvordan de kunne flå plastikken af pakken.

Nuvel, det var en unødvendig sidehistorie. Jeg tilberedte min sædvanlige juleand (smider opskrift på den næste uge) sammen med en sauce, som i al ubeskedenhed burde indbringe mig en eller anden fornem pris. Jeg havde næsten selv tårer i øjnene og fik en ubændig trang til at befamle mig selv, da jeg førte en teske med den færdige andesauce op til munden.

OPSKRIFT: Hapsere med and

Nå, godt smagte det i hvert fald, men dagen efter kunne jeg faktisk ikke overskue tanken om at spise mere and med sauce, kartofler og rødkål.

Derfor gik jeg ned i den lokale thaibiks (og her taler jeg ikke om massageklinikken i kælderen), hvor jeg købte lidt krydderurter og en sød chili.

Jeg havde heldigvis det meste i køkkenet, da jeg havde planer om at lave rispandekager med and.

OPSKRIFT: Lækker Ceviche

Jeg skar kød af andeskroget, hvorefter jeg hakkede det i ret små stykker. Tænk biksemad.

Jeg havde gemt lidt andefedt, som jeg stegte det i ved ret høj varme. De skal blive sprøde. Anden er jo krydret i forvejen,. så du skal kun tilføje 2 spsk østerssauce, men det steger.

Når stykkerne er sprøde, anbringer du den ønskede mængde 2/3 oppe på pandekagen, som forinden er blevet dyppet i vand og lagt på en glat overflade.

img_4854

Herefter lægger du dine grøntsager og krydderurter på og ruller den sammen. Saml enderne på midten, før du ruller den sidste gang.

Det skal siges, at jeg ikke selv er ret fingernem. Du er med garanti bedre til at gøre dem smukke. Jeg viser gerne et eksempel på de julehjerter, jeg lavede tidligere på ugen.

Mine julehjerter. Først lavede jeg det til højre, men jeg måtter erkende, at jeg havde slået et større brød op, end jeg kunne bage. Det andet gik marginalt bedre, men jeg måtte stadig klippe og rive det til, da jeg havde flettet det. Jeg overvejer at tilbyde kurser i juleklip.

Mine julehjerter. Først lavede jeg det til højre, men jeg måtte erkende, at jeg havde slået et større brød op, end jeg kunne bage. Det andet gik marginalt bedre, men jeg måtte stadig klippe og rive det til, da jeg havde flettet det. Jeg overvejer at tilbyde kurser i juleklip.

Rispandekagerne med and serveres med Hoisin-sauce og sød chili. Og gerne denne lækre chilidip.

Du skal bruge
Andekød – skåret i små stykker, skindet inklusive
Rispandekager
Koriander
Østerssauce
Thaibasilikum (hvis du ikke kan skaffe det, så erstat evt med normal basilikum eller udelad det)
Chili
Rød peberfrugt i tynde skiver
Agurk i stave
Evt bønnespirer

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fræk flæskestegssandwich med urtedip og rødkål