Brusebad med udsigt i skønne Sperlonga

Kyllinge-curry med tomat og kokosmælk

Denne thailandsk inspirerede kyllinge-curry er rustik, men særdeles velsmagende.

Denne thailandsk inspirerede kyllinge-curry er rustik, men særdeles velsmagende.

Og så stod jeg der med en hel masse kyllingebryst og vidste ikke, hvad jeg skulle finde på. Kyllingebryst er jo på mange måder et fantastisk produkt, fordi det er så nemt at have med at gøre, men jeg køber det sjældent selv, fordi jeg foretrækker at købe hele kyllinger, så jeg også kan bruge skroget til suppe eller fond.

Der er jo den ulempe ved de fileterede bryster, at de ikke afgiver noget smag til retten. Og det betyder, at du ikke får noget foræret. Du må derimod selv skabe al smag.

Det er man særligt god til i lande som Thailand og Indien, og da jeg samtidig havde både koriander og thai-basilikum liggende i grøntsagsskuffen, var valget ligetil. Jeg ville forsøge mig med noget thai-inspireret. Og det skulle vise sig at være en god ide.

Normalt anvender man jo ikke tomat i nævneværdig grad på de kanter, så dette er vel, hvad man kan kalde en slags fusionsmad – eller bare en omgang ruskomsnusk. En forbandet velsmagende omgang ruskomsnusk dog.

Prøv også denne lækre og friske thai beef salad

Jeg lagde ud med at skære kyllingestykkerne i ganske velvoksne stykker på cirka 4 x 3 centimeter. Jeg tænkte, at det ville give dem en bedre struktur i retten. Dernæst lagde jeg dem ned i en marinade bestående af soya, østerssauce, sukker, ingefær, citron (jeg havde ikke lime) og hvidløg.

Jeg havde ikke ret lang tid til forberedelserne, så de fik kun lov at ligge der 20 minutter, før jeg måtte sætte Gurli Gris på tv’et og holde pigerne pacificeret for en stund, så jeg kunne få lidt fred til madlavningen.

Køb et lækkert Woc-sæt med tilbehør – sat ned til kun kr. 529,-

Jeg varmede neutral, vegetabilsk olie op på høj varme i en woc og brunede kyllingestykkerne og al marinaden på stir-fry metoden, hvorefter jeg lagde et lille løg i, som på forhånd var skåret i ganske små stykker. Efter endnu et minuts omrøring svitsede jeg en lille dåse tomatpure i wokken (har du en stor dåse, så brug resten af pureen til denne lækre chilidip), og så hældte jeg en dåse kokosmælk ned til resten.

img_4660

Sørg for at få al den lækre marinade med ned i retten. Det giver masser af smag. Og kyllingestykkerne bliver let karamelliserede.

Jeg tilsatte Knorrs hønsebouillon fra flaske (den er faktisk ret god), og så gav jeg den en skvæt af en sød chili, jeg havde stående i køleskabet.

Jeg satte risene over, mens retten simrede på lav varme under låg, og lige inden servering lagde jeg en håndfuld thaibasilikum i. Det er ikke nødvendigt, hvis du ikke kan få fat i det, hvor du bor, men det giver lige det der ekstra.

Disse friske ruller med andeconfit og chili vil sende dig i smagshimmelen

Jeg serverede det med basmatiris og dryssede med frisk chili og koriander. Kun på min egen portion. Pigerne protesterer, hvis de også skal udsættes for det. 😉

Jeg håber, du vil give mig ret i, kære læser, at det var meget, meget nemt. Og jeg håber endnu mere, at du også synes, at det smager herligt.

snapseed

Du skal bruge
400 g kyllingebryst
Kokosmælk – 1 dåse Køb billig, økologisk kokosmælk her
Tomatpure – 1 lille dåse
Løg – 1 lille
Sød chili
Thai basililum (sweet basil)
Koriander

Marinade
Hvidløg  – 2 fed
Soya – 30 ml
Østerssauce – 2 spsk
Ingefær – (revet eller presset) 1 ‘lillefinger’
Sukker – 2 tsk
Lime – 1 stk (el. citron 1/2 stk)

2 kommentarer

 • Karen Ravn

  Jeg mangler forslag til salat/grøntsager der passer til retten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niklas

   Hej Karen
   Jeg ville normalt ikke servere en salat til denne ret. Men i retten kan man sagtens bruge peberfrugt, ærter, bønner, squash eller aubergine. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brusebad med udsigt i skønne Sperlonga