Coq au vin - kylling til hele familien

Mandagspasta – gør det let for dig selv

Spaghetti al sugo salsiccia med en god parmesan og så verdens bedste balsamico - en gave fra Massimo Bottura, ejer af verdens bedste restaurant: Osteria Francescana.

Spaghetti al sugo salsiccia med en god parmesan og så verdens bedste balsamico – en gave fra Massimo Bottura, ejer af verdens bedste restaurant: Osteria Francescana.

Denne ret er så latterligt nem, at jeg næsten ville være flov over at lave et helt blogindlæg om den, hvis ikke det smagte så godt.

Jeg har været freelancer i snart tre år. Det er ikke noget for alle, men jeg må tilstå, at det passer perfekt til min måde at finde balance mellem arbejdsliv og familieliv. Naturligvis er det ikke optimalt, at jeg ikke sætter meget af til pension, og at jeg ikke ved, hvad der går ind på kontoen næste måned, men til gengæld er det en utrolig glæde at være sin egen herre.

Der er dog enkelte holdepunkter, da et par af mine opgaver er fast tilbagevendende hver uge. Således tager jeg næsten hver mandag ud til Aller-huset, hvor jeg skriver artikler om nogle af de andre ting, der også har min store interesse her i livet.

Der er altid meget arbejde, der skal presses ind denne dag, og det betyder, at der ikke er ret meget tid til at lave mad, når jeg kommer hjem, og ungerne samtidig skal nusses om.

Derfor bliver løsningen jævnligt at lave en pastaret, som ikke blot går hurtigt, men som også altid kan få pigerne til at spise op.

En tilbagevendende ret er blandt andet min Spaghetti al sugo salsiccia, hvor spaghettien altså også kan byttes ud med trenette, bucatini eller penne.

Det er i al sin enkelthed en sauce, der er bygget op af en tomatsauce samt den italienske salsiccia-pølse, som fås i mange udgaver. Jeg køber altid mine i Supermarco, der er mit lokale, italienske supermarked (nej, jeg får ikke noget af dem for at skrive det), og min favorit er den klassiske Salsiccia Mantovana, der, som navnet afslører, kommer fra Mantova.

Du starter med at varme en god olivenolie op i en sauterpande, hvorefter du tilsætter de små klumper eller tern af dine salsiccie. De skal brunes og afgive fedt, før du sauterer første et fintskåret hvidløg og derefter et lille løg.

Når løget er faldet sammen og er blevet blødt, hælder du en dåse tomatpassata i (eller hakkede tomater) og lader det simre sammen i mindst ti minutter, men gerne i op til en time. Jeg tilsætter som regel et lille glas hvidvin til saucen for at give noget syre, der spiller godt op mod fedmen i pølserne og den fyldige tomatpassata.

Hvis jeg har frisk timian, ryger der også et par kviste i af det samt naturligvis salt og peber efter behov. Og måske en teskefuld sukker, hvis din passata ikke er sød nok.

Nu er din ret færdig og bør serveres med den bedste pasta, du kan finde. Optimalt spaghetti eller penne. Jeg holder selv mest af mærket Rummo, men Barilla og De Cecco kan også gøre det.

For at lige gøre det ekstra godt, kan du rive nogle flager af den bedste Parmiggiano Reggiano, du kan finde. Alternativt en Grana Padano eller Pecorino Romano eller Pecorino Nero.

Og giv den så et par dryp med en god balsamico. Ikke det der sprøjt, du kan få i supermarkedet, men en rigtig en af slagsen lavet efter den gamle metode, der er gået i arv fra far til søn i Modena. Det er to HELT forskellige produkter.

Et par gaver fra mesterkokken Massimo Bottura i forbindelse med et interview i Modena. Balsamicoen var hans egen, og mamma mia, hvilken balsamico!

Et par gaver fra mesterkokken Massimo Bottura i forbindelse med et interview i Modena. Balsamicoen var hans egen, og mamma mia, hvilken balsamico!

Interview med Massimo Bottura i det næsten hellige baglokale i Osteria Francescana. En stor oplevelse - for mig.

Interview med Massimo Bottura i det næsten hellige baglokale i Osteria Francescana. En stor oplevelse – for mig.

LÆS INTERVIEWET HER

Jeg håber, du synes om måltidet. Og jeg beklager, hvis det er for nemt.

Buon appetito!

Du skal bruge
Salsiccie – 80-100 g per person
Passata – 400 g
Tør hvidvin – 1 glas
Løg – 1 lille
Hvidløg – 1 fed
Timian
Peber
Sukker
Salt
Pasta – 100/120 g per person

Valgfrit:
Parmiggiano Reggiano
Balsamico

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Coq au vin - kylling til hele familien