Mine 11 grundregler i køkkenet

Smagen af lykke har otte arme

Blæksprutte kan være svær at få fat i herhjemme, men det er en gudespise, du ikke bør snyde dig selv for.

Blæksprutte kan være svær at få fat i herhjemme, men det er en gudespise, du ikke bør snyde dig selv for.

Jeg elsker blæksprutte. Så er det sagt. Jeg er udmærket klar over, at det langt fra er alle, der har det sådan, men nu er det jo engang mig, der laver maden her på siden. 😀

Det er dog langt fra nogen let kærlighedsaffære, for ottearmet blæksprutte er mildest talt ikke let at få fat i her til lands. Det eneste sted, hvor jeg altid er sikker på at kunne få frisk og lækker sprutte, er hos Hav.dk i Torvehallerne. Men der er garanteret andre steder. Og hvis du ved dagen inden, at du skal bruge den, kan de fleste fiskehandlere givetvis købe en hjem til dig.

Se her i min video, hvordan du gør og få også inspiration til to andre lækre tapas.

Du kan også se den her på Facebook

Og så render vi ind i dagens andet problem. Den er fandens dyr. Jeg forstår det egentlig ikke, for i Sydeuropa er det på mange måder fattigmandskost, og mig bekendt handler vi flittigt med fisk og skaldyr med særligt Spanien. Faktisk bliver de bedste fisk, vi fanger i de danske farvande, eksporteret til netop Spanien, hvor man elsker fisk, og hvor du kan købe alt, hvad hjertet begærer i et hvilket som helst supermarked til en tredjedel af prisen herhjemme. Vi er i EU, og fiskene transporteres fra Danmark. Måske vil nogen forklare mig sammenhængen, for jeg er for dum til at forstå det.

Nok brok. For det handler jo om maden. Denne ret er jeg blevet inspireret til i Spanien, hvor jeg i San Sebastian i Baskerlandet ved flere lejligheder har fundet noget, der minder om, og som smager helt fantastisk. Blandt andet Pulpo alla Gallega – Galicisk blæksprutte med kogte kartoffelskiver.

Jeg kan egentlig bedre lide denne model.

Din blæksprutte eller armene fra den lægges i kogende vand sammen med to laurbærblade og et helt løg.
Lad det koge ved svag varme i 20 minutter og skift så vandet ud og lad det koge op igen. Det skal simre mindst en time. Dernæst slukker du blusset og lader den langsomt køle af i kogevandet.

Når den er lunken, så tag den op og køl den helt af. Evt i køleskabet. Skær den i mundrette stykker.

Varm en pande med en pæn mængde olivenolie op og friter stykkerne, indtil de er sprøde og lækre.
Dup dem på køkkenrulle og server dem med havsalt, en knivspids pimenton og et pænt skvæt citron. Drys med hakket persille.

Jeg vil ikke underspille det. Det smager simpelthen så godt og er prisen værd.

Du skal bruge
Blækspruttearme – mængde afhænger af, om du vil bruge det som en tapa eller som en hovedret.
Pimenton (røget spansk paprika)
Havsalt (Maldon)
Citron
Løg (1 stk)
Laurbærblade (2 stk)
Persille

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine 11 grundregler i køkkenet