Velkommen til FoodRoar

Det lækreste og sprødeste du kommer til at smage denne uge

Rispandekager med konfiterede andelår.

Rispandekager med konfiterede andelår.

Da jeg havde fødselsdag helt tilbage i januar fik jeg to store dåser med confit de canard – altså confiterede andelår. Der var åbenbart nogen, der mente, at jeg var fyrre, fed og færdig.

Jeg havde egentlig glemt alt om dåserne, indtil jeg fandt dem under nogle poser ude på den fryser, der er anbragt på min bagtrappe (don’t ask). Første dag varmede jeg dem så op i et vandbad og serverede dem på tykke skiver hårdtristet franskbrød sammen med cornichoner og sennep. Det var super lækkert, men samtidig måske også lidt for meget af det gode. Det blev en lille smule for fedt og klægt, efterhånden som måltidet skred frem.

Dagen efter var der så nogle lår tilbage, og der smuttede jeg altså ned i min lokale thaibiks på Istedgade og købte thaibasilikum, rispandekager, koriander, de små hidsige chilier og sukkerærter og udnyttede, at jeg altid har et stash i huset med diverse asiatiske saucer og dips.

Jeg gjorde rispandekagerne våde, rystede det værste vand af, lagde dem på en ren bordplade og begyndte så at beklæde dem med and, grøntsager og krydderurter, hvorefter jeg lukkede sirligt dem lige som en gave og serverede dem med hoisin-sauce, der er en kinesisk dip lavet på sorte bønner, som blandt andet bruges til Peking-and samt en sød chili og en sur chili. Alle asiatiske.

Rispandekager med andeconfit og krydderurter.

Rispandekager med andeconfit og krydderurter.

Jeg var helt ærligt i himmerige. Og for en gangs skyld drak jeg ikke vin til maden. Rispandekagerne blev i stedet nydt med en velskænket, kold Tuborg.

Ja, beklager. Men jeg havde ingen fancy specialøl i køleskabet …

Du skal bruge:
Rispandekager
Andeconfit
Frisk chili efter eget ønske
Agurk
Sukkerærter
Koriander
Sød basilikum
Hoisinsauce
Sød chili

   

1 kommentar

  • Anders

    Hoisin er fermenteret soya med eddike. At kalde den en sauce på sorte bønner er måske lidt at fortolke begrebet. Sorte soyabønner, der er lavet til soya måske? Ej, nu brokker jeg mig vist også bare. Lækker opskrift!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til FoodRoar