Verdens bedste og letteste chilidip

Dansker-dødssynd: Du glemmer hapserne

Disse hapsere sikrer dig popularitet og ro til madlavningen, når aftenen begynder.

Disse hapsere sikrer dig popularitet og ro til madlavningen, når aftenen begynder.

Noget af det første, man lægger mærke til i Middelhavslandene er, at du aldrig kommer til at befinde dig ret mange sekunder på en restaurant eller til en fest, uden at du har fået noget i hånden og noget i munden. Det lyder vist lidt mere frækt, end det var tænkt. For budskabet er egentlig bare, at det er en dødssynd som vært ikke at give gæsterne et glas og et par hapsere, før selve måltidet indtræffer. Det hjælper med at sprede god stemning, og det giver gæsterne en god chance for at snakke løs. For selv om de ikke kender hinanden så godt, så kan de i det mindste snakke om det, de spiser.

Og allerhelst rose det.

Hvis du vil roses, så prøv disse små spansk-inspirerede pinxtos, der vil gøre sig perfekt, hvad enten du har serveret iskold cava, en tung rødvin fra Rioja eller for den sags skyld et par Aperol Spritz.

Du rister ganske enkelt meget tynde skiver lyst brød, så de bliver helt sprøde, hvorefter du ovenpå lægger denne ekstremt letlavede og billige creme af surimi og mayonnaise.

Surimi er jo egentlig det der usle produkt fremstillet af presset, billig fisk tilsat krabbearoma, men her fungerer det fremragende. Riv de såkaldte crab sticks og blandt dem så med din mayonnaise, som du helst bør lave selv. Alternativt er Hellmann’s det bedste bud. Tilføj en pæn sjat Dijon-sennep, salt og peber samt lidt skarphed i form af enten Tabasco eller revet chili. Rør det sammen til en lind masse.

Steg derefter en flok Pimentos de Padron – de bitre og lækre små spanske pebre – i olivenolie, og når de er helt bløde og gerne lidt brune og halvbrændte, dup olien af på køkkenrulle og hav dem klar til anretning.

Læg mayonnaiseblandingen på brødet, anbring en Padronpeber ovenpå og pynt med for eksempel koriander eller persille.

Ikke et øje vil være tørt. Det smager fremragende, ser flot ud, er billigt og kræver kun en minimumsindsats.

Du skal bruge:
Surimi (crab sticks)
Pimentos de Padron
Tabasco
Dijon-sennep
Hellmann’s mayonnaise (eller hjemmelavet mayonnaise)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste og letteste chilidip