Verdens bedste og letteste chilidip

Verdens bedste og letteste chilidip

Det er store ord. I know. Men jeg vover alligevel påstanden. For det her er i sandhed verdens letteste og bedste chilidip

Hvidløget kan sagtens udelades.

Hvidløget kan sagtens udelades.

Det hele startede med, at jeg prøvede at efterligne den der klassiske chili, du altid får på shawarmabaren. Det tog mig et par forsøg, før jeg forstod, at man bruger tomatpuré i stedet for hakket tomat. Men til sidst nailede jeg den, og så gik jeg ellers i gang med at eksperimentere.

Selv kan jeg godt lide de små hidsige thai-chilier, som man får i Thai-supermarkeder i de fleste større byer i landet. Men vil du have en chili, der minder mere om den på shawarmabarerne, så brug den røde standardchili fra supermarkedet. Den udfylder rollen perfekt. Jeg kan desværre ikke huske navnet. De skal dog helst være røde. Ikke for smagens skyld, men for farvens.

Nuvel. Fyr chilierne ned i en blender sammen med koriander, citron, salt, sukker, hvidvinsddike og tomatpuréen samt et fed hvhidløg, hvis du vil have mere kant. Faktisk skal alt i på nær olien, hvorefter du blender det ganske fint. Hører du til dem, der ikke kan lide koriander, så brug eksempelvis bladpersille eller mynte i stedet – eller udelad helt de friske krydderurter.

Tomatpureen kan i øvrigt ristes af først, hvis man vil fremhæve sødmen og gøre den mindre bitter. Men det er efter min bedste overbevisning ikke nødvendigt.

Smag dippen til og hæld den ned i en lille skål, som du herefter dækker med vegetabilsk olie. Den kan enten være helt neutral, eller du kan gøre den lidt mere elegant med en god ekstra jomfru-olivenolie.

Så let kan det gøres. Den er friskere og bedre end de fleste færdige chilisaucer, du kan købe.

Den egner sig særligt godt til shawarma, grillede hotdogs og grillspyd. Ja, faktisk næsten alt grillet kød. Men den kan også bruges som supplement til chili con carne eller endda som dip til hjemmelavede chips.

 

Du skal bruge

To håndfulde chilier

Neutral olie el. olivenolie

En dåse Tomatpure

En håndfuld Koriander

En spsk. Sukker

Evt. et fed hvidløg

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste og letteste chilidip